Suvised seeriavõistlused mängiti avatuks

Kuido Saarpuu
Copy
Petank Väätsal
Petank Väätsal Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nii petanki- ja kettagolfimängijate kui ka ratturite, jooksjate ning korvpallurite hooaeg on läbi kohalike seeriavõistluste saanud alguse.

Eelmisel teisipäeva õhtul toimus Roosna-Allikul Järvamaa petanki seeriavõistluse esimene etapp.

Võistlema asus 30 inimest. Mängiti Šveitsi süsteemis viis vooru, kus enne viimast vooru oli kõik veel lahtine ja viimase mänguga toimus kohtades väga palju muudatusi.

Esimese etapi võitjateks tunnistati Anneli Suits, Enn Lehtpuu ja Ain Vilismäe Paidest. Teise koha mängisid välja Veroonika Saar, Robin Randrüüt ja Vahur Raudsepp Väätsalt. Kolmandaks langesid Liisa Gritšenko, Ain Tamme ja Kalev Lillepea Türilt ja Väätsalt. "Suured tänud Paide Kunstikoolile, kes jagas loosiauhindu ja Kalev Lillepeale, kelle kuldsed käed valmistasid esimestele kohtadele auhinnad. Loomulikult teeme suure kummarduse Alliku naistele, Tiiu Väli ja Eve Sissas, kes meid võõrustasid ja rajad maha märkisid," ütles seeriavõistluste üks korraldaja, Türi spordiklubide liidu spordispetsialist Liisa Gritšenko.

Seeriavõistluse järgmine osavõistlus toimub juba 8. juunil Paide vallimäel algusega kell 18.

Kesknädalal tehti aga Türil, Kõrgessaarest algust Järvamaa discgolfi seeriavõistlustega.

Terve päev sadanud vihm ei hirmutanud võistlejaid ja kohale tuli 60 harrastajat. Preemikas kohale tulemise eest muutus ka ilm mängijatele aina soodsamaks.

Eliitklassi parimaks osutus Ardi Roomelt, kes lõpetas mängu tulemusega -12, teist kohta jäid jagama kolm mängijat tulemusega -11. Kuna kahe ringi peale tegi stabiilsema mängu Riho Rogov, siis tunnistati tema teiseks ja Asko Krais kolmandaks.

Edasijõudnud mängijate seas võidutses Alo Paumets tulemusega -8, kellele järgnes taas kolm mängijat tulemusega -7. Stabiilsema mängu tegid Raimo Verkmann ja Alar Lehtmets, kes võitsid vastavalt teise ja kolmanda koha.

Harrastajate parim oli Teet Laur tulemusega -7 ja talle järgnes Kert Kiik tulemusega -6. Kolmas oli tulemusega -5, Priit Ling.

CTP parimateks olid Merilyn Ivask ja Argo Kuutok. Kuna igapäevasele rajale oli vaja lisada juurde kolm korvi, et mahutada ära kõik mängijad, siis visati seitsmel korral ka Hole-In-One ehk ühe viskega korvi. Uued rajad olid küllaltki lühikesed ja soodustasid võimalust. Vaid üks võistleja, Jaanus Jõeveer, suutis visata Hole-In-One Türi Kõrgessaare õigel ehk statsionaarsel rajal, milleks oli esimene rada. Teda ootab viimasel etapil väike meene, mis jääb seda hetke meenutama.

Seeriavõistluse teine etapp toimub 9. juunil kell 18.45 Aravetel.

Järvamaa discgolfi seeriavõistlustel on sel aastal kokku seitse etappi, kusjuures uue võistluspaigana on võimalik avastada ka Koeru rada.

Järvamaa petanki seeriavõistlusel toimub viis etappi. Tasub teada, et võistkonnad mängivad triodes ja vähemalt üks võistkonnaliige peab olema naine.

Türil said alguse Järvamaa rattakrossi seeriavõistlused. Avaetapil Tolli metsas oli veerandsada osalejat.

Kõige rohkem jagus osalejaid mudilaste klassi, kuid meeste põhiklassis oli 10,8 kilomeetrit pikal võistlusmaal omavahel mõõtu võtmas vaid kaks osalejat- Martin Kaschani ees võidutses Kert Järva.

Seeriavõistlused koosnmevad tänavu neljast osavõistlusest. Lisaks Türile võisteldakse ka Koerus, Järva-Jaanis ja Paides.

Teisena sõidetakse 17. juunil Koerus.

Eelmisel nädalal mängiti Paides avatuks ka tänavakorvpallisari „Paide suvi”.

Teine osavõistlus on 19. juunil Koigis.

Järvamaa järvede jooksude sari on jõudnud neljanda etapni. 08. juuni õhtul kl 18 toimub Väinjärve jooks. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles