Krossisõitjad teenisid esikolmikukohti

Kuido Saarpuu
Copy
Kadri Ehamäe
Kadri Ehamäe Foto: Kuido Saarpuu

Nädalavahetusel sõideti Äksis Eesti noorte karikavõistluste ning naiste ja Pitbike Eesti meistrivõistluste avaetapp. Võistlus ise algas juba üleeelmisel nädalavahetusel, kuid suur vihmasadu rikkus ürituse ja etapp lükati nädala võrra edasi.

Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing) võttis etapivõidu 65cc klassis, kus esimeses sõidus oli ta alguses viies, kuid sõidu edenedes tõusis aina ettepoole ja möödus lõpuks ka liidrist lätlasest Jekabs Hudolejsist (Yamaha), kellest sai samal ringil mööda ja tuli teiseks Paide krossipoiss Endriko Peilman (KTM, RedMoto Racing).

Teises sõidus pääses Teesalu kohe liidriks ja enam tagasi ei vaadanud ning võttis kindla võidu. Hudolejs sõitis pikalt teisena, kuid seekord tuli tal taas kaks eestlast mööda lasta, kui tast möödusid Peilman ja esimeses sõidus alguses teine olnud, kuid siis korra kümnendaks langenud, kuid kaheksandana lõpetanud Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK).

Teesalule kuulus esikoht, teine oli Peilman ja kolmas Hudolejs.

Naistele on see taasiseseisvumise järel esimene aasta selgitada välja Eesti meister ning Äksis oli stardijoonel lausa 12 kaunima soo esindajat.

Esimese sõidu võitis kindlalt Türi vallast pärit Kadri Ehamäe (Yamaha, SK Yamaha Keskus) Karleen Randveeri (Honda, Otepää MK) ja Marleen Valdase (Honda, HRC Eesti Racing Team) ees. Ehamäe võttis ka teisest sõidust kindla võidu, kuid seekord oli teine avasõidu viies Carita Lomp (Husqvarna, Pärnu MC) ja Randveer ületas lõpujoone kolmandana.

Ehamäele kuulus seega etapivõit, teine oli Randveer ja Lomp tänu teise sõidu tulemusele kolmas.

„Sõit on peale pikka pausi veel pisut rabe, kuid küll läheb vaikselt paremaks läheb,” hindas oma võistlust Ehamäe ise. „Esimene võistlus sõidetud ja siit on nüüd hea edasi minna.”

50 mini klassis oli teine Mikk Saar (Husqvarna, Roosna-Alliku MK).

Nädalavahetusel olid krossivõistlused ka Jõgeva kandis.

Esmakorsdselt MX Liiga nime kandva motokrossisarja esimene etapp sõideti Linnamäe krossirajal, kus lisaks tavapärastele sooloklassidele olid stardis ka külgkorvid ja quadid, kellele see võistlus oli Eesti karikavõistluste avaetapiks.

Kui quadidest kirjutas teisipäevane Järva Teataja spordikülg, siis tasub teada, et ka sooloklassides oli Järvamaa motosportlasi. MX V 40+ klassis tuli teiseks näiteks Heigo Lauren (Yamaha, Türi AMK). (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles