Teavituskampaania kutsub märkama alkoholiga kaasnevat riskikäitumist

Järva Teataja
Copy
Foto: selgroog.ee

Suvine päästeameti, transpordiameti ning politsei- ja piirivalveameti ühine teavituskampaania "Sul on selgroogu!" kutsub inimesi märkama alkoholiga kaasnevat riskikäitumist ja annab praktilist nõu, kuidas kriitilisel hetkel takistada kaaslast joobes peaga rooli istumast või ujuma minemast.

Igal aastal põhjustavad joobes juhid üle saja liiklusõnnetuse, mille tagajärjel inimesed saavad viga või kaotavad elu. Politsei tabab päevas keskmiselt 20 joobes sõidukijuhti ning iga päev tuleb kümneid teateid kahtlase sõidustiiliga autojuhtidest. Eelmisel aastal kasvas veeõnnetuste arv ning juba kolmandat aastat järjest on üle poolte uppunutest tarvitanud alkoholi.

"Politseitöös kuuleme joobes juhte kinni pidades kõikvõimalikke vabandusi, miks purjus peaga rooli istuti. Mõni püüab politseinikku ära rääkida öeldes, et jõi just keefiri või eelmisel õhtul kaks õlut. On ka neid, kes tunnistavad, et olid seltskonnast kõige kainemad, et rooli istuda," ütles liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe. "Kõrvalseisjad võiksid neis olukordades näidata oma selgroogu ja takistada purjus peaga kaaslasel rooli istumast, et süütuna näivast sõidust ei saaks surmasõit," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles