Järvalased said Tallinnas kätte riiklikud teenetemärgid

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Täna toimus Kadriorus pidulik „Eesti tänab“ sündmus, mille käigus andis president Kersti Kaljulaid üle riiklikud teenetemärgid neile inimestele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks.

Tänavu vabariigi aastapäeva eel tunnustas riigipea teenetemärgiga 152 inimese panust, kuid viiruskriis ei võimaldanud kahjuks teenetemärke üle anda. Nii toimubki pidulik sündmus sel reedel Vabariigi Presidendi Kantselei esisel väljakul vabaõhusündmusena.

Tunnustatute hulgast leiab ka kolm järvalast- Tõnu Uibopuu, Jaan Meikupi ja Dmitri Kotjuhi.

Teenetemärkidega tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Valgetähe IV klass

Jaan Meikup – ettevõtluse ja kohaliku elu edendaja Järvamaal. Paide Masinatehase juhatuse liige.

Tõnu Uibopuu – Järva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees. Ettevõtluse edendaja Järvamaal, kelle järjekindla ja sihipärase töö tulemusena on Järva Tarbijate Ühistu kasvanud väikepoodide ühendusest üleriigiliseks kaubandusettevõtteks

Valgetähe V klass

Dmitri Kotjuh – pressifotograaf. Järva Teataja pressifotograafi ja fotokunstnikuna Järvamaal jäädvustanud piirkonna elu ja olulisi sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles