Laupa kool tõmbas vardasse rohelipu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Laupa koolis tegutsetakse rohelisema keskkonna nimel. Selle kinnituseks sai koolipere 2021.aastal uhkusega ka Rohelise kooli lipu heisata. Tänavugi on koolis põhjust rohelipp heisata.
Laupa koolis tegutsetakse rohelisema keskkonna nimel. Selle kinnituseks sai koolipere 2021.aastal uhkusega ka Rohelise kooli lipu heisata. Tänavugi on koolis põhjust rohelipp heisata. Foto: Tartu loodusmaja

Roheline lipp suplusrannas annab märku sellest, et vesi on veemõnude nautimiseks täpselt paras: 19 kraadi ja peale ka. Roheline lipp koolimaja ees asuvas lipumastis aga tähendab, et see haridusasutus tähtsustab keskkonda ja selle heaolu. Alates reedest lehvib rohelipp ka Laupa mõisakooli ees.

Laupa koolis on viimastel aastatel tehtud mitu keskkonnateemalist projekti ja nii on kogu koolipere nakatunud rohepisikuga. Prügi sortimine, õuetunnid, säästlik eluviis ja muu selline on Laupal juba ammuilm norm. Eilsega sai see kõik i-le punkti, sest koolil on nüüd keskkonnamärgis «Roheline lipp».

Direktor Kaarel Aluoja sõnas, et tõesti on kool juba paar viimast aastat keskkonnahoidu väärtustanud ja põnevaid projekte korraldanud, ent «Rohelise lipu» saamise taotluse esitamiseni jõuti alles tänavu. «Ega see taotluse esitamine lihtne ole, seda teab meie projektide eestvedaja õpetaja Anneli Paas kõige paremini. On ikka tükk asjaajamist: aruandes peab üles lugema kõik tegevused, teemad, millel ühel või teisel aastal on keskendutud, ja nii edasi,» selgitas Aluoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles