PILDID President Kaljulaid teenetemärkide üleandmisel: ühiskonda saab eest vedada inimeste headusele toetudes

Kuido Saarpuu
Copy

Meie ühiskonna väikesed ja suured probleemid, alates tähelepanust nõrgematele ja lõpetades keele ja kultuuri hoidmisega, meie põhiseadusliku ülima eesmärgiga, lahenevad alati viisil, mille vältimatu osa on lootmine inimeste headusele, ütles president Kaljulaid täna riiklike teenetemärke üle andes.

„Täna oleme õues, nii nagu selle viimase aastaga oleme õppinud – kaitsetud päikese ja tuule käes, valmis kokku tulema talvisel koidikul või suvisel soojal pealelõunal. Nii nagu inimkond ennemuiste. Toetudes üksteisele, kantud ainult ühisest soovist koos läbi elada midagi ilusat või kaitsta midagi olulist. Homo sapiens, pisikese pärgviiruse poolt oma kohale looduslikus ökosüsteemis tagasi paika pandud. Nii nagu paljud domineerinud liigid enne meid,“ selgitas riigipea.

Pärgviirusest viidute mälestus väärib, et inimkond oleks edaspidi parem asukas oma planeedile, rääkis president Kaljulaid. „Ja inimkond ongi. Tegelikult on selles, et individualismis süüdistatud kodanikud üle ilma suutsid eakate elude säästmiseks loobuda paljust olulisest, üks väga selge märk. See on märk, et 21. sajandi inimesele on loobumine kellegi elu hoidmiseks jõukohane,“ rõhutas Vabariigi President.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles