Järva-Jaani triatlonile jagus pea 300 osalejat

Kuido Saarpuu
Copy

Pühapäeval toimus Järva-Jaani tehisjärve ümbruses triatlon, mille raames leidis aset ka Eesti karikavõistluse teine etapp kõikidele vanuserühmadele.

Põhidistantsi võitsid Johannes Sikk ja Hanne Grete Hanvere. Triatloni läbisid teiste hulgas ka triatlonihuvilistest näitleja Raivo E. Tamm, poliitik Jürgen Ligi ja endine pangandustegelane Robert Kitt.

Meeste põhidistantsi võitis Johannes Sikk ajaga 00:58:20 ja naiste arvestuses Hanne Grete Hanvere tulemusega 01:07:42. Kõigil kolmel distantsil lõpetas kokku ligikaudu 300 sportlas, kusjuures võistlemas oli ka järvalasi.

Meeste põhidistantsi võitja Sikk nentis, et esimeses vahetusalas ei leidnud ta koheselt enda ratast üles, kuid teine vahetusala läks väga hästi ja sain konkurentidega vahe sisse.

Siku põhieesmärk sel hooajal on Euroopa meistrivõistlused triatlonis, mis toimuvad juuni keskpaigas Austrias.

Naiste põhidistantsi võitja Hanna Grete Hanvere nentis, et jäi võistlusega rahule. Tema eesmärgiks oli tulla esimesena veest välja ja see sai ka täidetud.

Järva-Jaani triatlon toimus sel aastal esmakordselt. Küsimusele, miks just Järva-Jaani võistluspaigaks valiti, vastas korraldaja ning endine triatleet Ain-Alar Juhanson: “Järva-Jaani triatlon saab toimuma tänu Järva vallale ja JOL ehk Järvamaa omavalitsuste liidule. See on kolmas võistlus, mis igal aastal tutvustab ühte Järvamaa omavalitsust, ja seekord olemi Järva-Jaanis.”

Võistluspäeva jooksul anti kolm starti: esimesena läksid rajale noored ja harrastajad (375 m ujumist, 10 km rattasõitu, 2,5 km jooksu), seejärel lapsed (150 m, 4 km, 1,2 km) ning lõpuks juuniorid ja naiste meeste põhiklassid (750 m, 20 km, 5,2 km).

Järgmisena saavad triatlonihuvilised end proovile panna Viljandi triatlonil, mis leiab aset 20. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles