Villavallatused vallutasid muuseumi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Türi muuseumis oli eelmise teisipäeva õhtu mitmes mõttes eriline. Esiteks oli üle pika aja võimalik päris näitust avada ja külastajaidki kohale paluda. Teiseks tuli selleks, et näituse jagu esemeid vaatamiseks kokku saada, nii mõnelgi türilasel oma koduseid riiuleid tühjendada. Teisiti poleks Karin Pihliku nõelvilditud villapäid ühte ruumi kokku tuua õnnestunud, sest pea kõik neist on tehtud kingiks ja mööda ilma laiali.

Õnneks on autoril mõni eksemplar ka kodus ja nii on näitusel, mis kannab nime «Villavallatused», vaadata 21 tuntud või veidi vähem tuntud inimese nõelvilditud büsti. Neile lisaks veel vilditud loomakesi ja nukke.

Muuseumi juhataja Erika Jaanholdi selgitusel oli juttu sellest, et tahaks Karin Pihliku töödest näituse teha, juba ammu. «Siis tuli samuti jutuks, et kõik need villapead saavad valmides kellegi omaks ja lähevad kingiks ning polegi näitusel midagi näidata,» meenutas ta. «Õnneks on Karinil villapäid kodus ka ja mõni kohalik inimene oli nõus enda oma ajutiselt loovutama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles