Suurem teehoiuraha aitab auke lappida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Omavalitsused saavad tänavu riigilt teehoiuraha keskmiselt 43 protsenti rohkem kui läinud aastal, vallajuhtide hinnangul jätkub sellest vaid hullemas seisus teedel auke lappida.

Kõige rohkem – 48 protsenti – suurenes teehoiuraha Türi vallal, summa küündib peaaegu 195 000 euroni. Valla majandus- ja planeeringuosakonna juhataja Urmas Kupu selgitusel tegi vald selleks ka eeltööd. «Sõlmisime uusi avalike teede kasutuse lepinguid – nii tuli kilomeetreid juurde ja saime rohkem raha taotleda,» ütles ta.
Kupp tunnistas, et kuigi suurem toetus on meeldiv ja ka tänavune hiline talv on aidanud raha säästa, on teede seis praegu nii kehv, et nende paranduseks oleks raha tarvis kordades rohkem. «Kaks aastat pole me investeeringutega arvestanud, aga nüüd oleks hädasti vaja,» sõnas ta.
Kõige kriitilisemad kohad on Kupu hinnangul Sagevere objekti tee ja Kõltsi tee, mille üks lõik on vee all. «Türi linnas on kõige probleemsem Telliskivi tänav, see on täiesti lagunenud,» lisas ta.

Järvamaa kõige väiksem, Kareda vald saab teehoiuraha üle 26 000 euro ehk 38 protsenti rohkem kui möödunud aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles