Kaktus kutsub tantsuõhtule sünnipäeva pidama

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel taidlushooajal on Järvamaa segarahvatantsurühmadel olnud põhjust pidutseda: novembris täitus Koeru Karapil 20., Albu Kakerdajal 25. ja üle-eelmisel laupäeval Sargvere-Koigi Vallatsil 15. tegevusaasta.

Türi rahvatantsurühm Kaktus tähistab 4. veebruaril kl 19 Türi kultuurimajas juba 35. tegevusaastat.  Rühma juhendaja Vaike Tormila teada on 35 aasta jooksul rühmast läbi käinud 130 rahvatantsuhuvilist.  

Tormila on rühma juhendanud 1989. aastas, aga sinnamaani tantsinud rühma loomisest saati. Samamoodi on tantsijast kasvamas Tormila kõrvale juhendajaks Airi Jakobson-Männik. «Rühma auliige on Mihkel Piik – mees, kes on rühmas tantsinud alates selle loomisest,» lausus ta. «Suurem jagu naistest tuli rühma, kui saime 25, ja on nüüd kümmekond aastat tantsinud.»
Tormila lisas, et praegu on Kaktuses esindatud erinevad vanuserühmad. «Tantsijate vanus ulatub 16. eluaastast 60. eluaastani,» täpsustas ta.
Tantsuoskus ja -lust on ikka viinud Kaktust rahvusvahelisele folkloorifestivalile Europeade, rääkimata üldtantsupidudest.
Türi rahvatantsurühm ootab sõpru, fänne, endisi tantsijaid, klaverisaatjaid ja juhte 4. veebruaril Türi kultuurimajja sünnipäevapeole möödunud aegu meenutama ja tantsust rõõmu tundma.
«Kõigepealt anname koos kultuurimaja meesansambliga Avaja kontserdi, aga pärast seda ootame kõiki tantsupõrandale,» lisas Tormila. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles