Aprillis oli turiste mullusest oluliselt rohkem

Kuido Saarpuu
Copy
Hotellituba. Foto on illustreeriv.
Hotellituba. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Statistikaameti andmetel kasutas aprillis majutusettevõtete teenuseid 59 000 turisti, mis on üle kolme korra rohkem kui aasta varem samas kuus. Kasvas nii välis- kui ka siseturistide arv. Näiteks Järvamaal ööbis aprillis 38 välis- ja 555 siseturisti.

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul tuleneb turistide arvu kasv eelkõige sellest, et aasta tagasi aprillis oli majutusettevõtete kasutamine piiratud. „Sel aastal käitusid inimesed oluliselt julgemalt ja majutusettevõtetes peatus 50 000 siseturisti, mis on üle kolme korra enam kui aasta tagasi samas kuus,“ täpsustas Laurmaa.

Välisturiste oli majutusettevõtetes jätkuvalt vähe, kuid siiski ligi kuus korda rohkem kui aasta varem. Kokku peatus majutusettevõtetes 9000 välisturisti. Üle tuhande turisti saabus nii Soomest kui ka Lätist, Saksamaalt reisis Eestisse 726, Leedust 634 ja Venemaalt 596 turisti.

Suurem osa välisturiste eelistas ööbida Harju maakonnas, järgnesid Tartu, Pärnu ja Viljandi maakond. Siseturistidest 40% peatus Harju, 13% Tartu ja 9% Pärnu maakonnas.

Turistid jäid majutusettevõtetesse kokku 129 000 ööks, millest 75% oli siseturistide ja 25% välisturistide ööbimisi. Ööbimiste arv kokku suurenes kaks korda.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 915 majutusettevõtet, mis on 10% rohkem kui aasta varem. Külastajate käsutuses oli 19 000 tuba ja 44 000 voodikohta, täidetud oli 15% tubadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 28 eurot inimese kohta ning oli mulluse väga madala hinnaga võrreldes üheksa euro võrra kallim. Harju maakonna majutusettevõttes maksis ööpäev keskmiselt 29 eurot, Pärnumaal 28 eurot, Ida-Viru ja Tartu maakonnas 26 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles