Vibulaskurid võitsid EMilt hõbeda

Kuido Saarpuu
Copy
Robin ja Lisell Jäätma.
Robin ja Lisell Jäätma. Foto: Eesti Vibuliit

Õde ja vend Lisell ja Robin Jäätma said Türgis Antalyas toimuval vibulaskmise Euroopa meistrivõistlustel plokkvibu segavõistkondade arvestuses hõbemedali, kirjutab ERRi spordiportaal.

Lisell ja Robin Jäätma kohtusid laupäevases finaalis Belgia duo Sarah Prieelsi ja Reginald Koolsiga. 149:149 lõppenud duelli järel võitis Belgia ümberlaskmise 20:17.

Kvalifikatsioonis koondsummaga 1390 punkti kümnendat tulemust näidanud Eesti duo oli põhitabeli avaringis vaba. Teises ringis seljatasid Jäätmad Venemaa 154:152, veerandfinaalis alistati lisanoolte abil Holland ning poolfinaalis oldi 154:153 paremad Türgist.

Ajalooline hõbemedal jätab Eesti vibulaskurid olümpiakohast siiski ilma.

Eesti võistkonna juht ning kapten Märt Oona tunnistas, et perekond Jäätma on väga head tööd teinud ja Türilt on plokkivibulaskureid peale tulemas kõvasti. „Meil on ka väga tugev plokkvidu naiskond, aga hetkel võtsid Robin ja Lisell peaaegu maksimumi. Nad kaotasid kulla tegelikult lisanooltega. Asi läks ümberlaskmisele. Mina ootan tulevikus plokkvibu poolt stabiilselt palju häid tulemusi."

Oona sõnul ongi eestlased plokkvibu laskmises maailmatasemel, kuid paraku ei kuulu plokkvibu-alad veel praegu olümpiaprogrammi. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles