Järvalased saavad nüüd kodukohas koroona vastu vaktsineerida

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Pfizer Biontechi koroona vastane vaktsiin Comirnati.
Pfizer Biontechi koroona vastane vaktsiin Comirnati. Foto: Christian Charisius/AP

Paide Vee perearstikeskus alustab 20. juunil Paides aadressil Pärnu tänav 67 massvaktsineerimist koroona vastu, kuhu saab end kirja panna  internetiaadressil veebiregistratuur.ee

Paide perearst Ingrid Alt ütles, et nad võtsid töö pereõdedega enda õlule teades hästi, kui keeruline on paljudel järvalastel mõnda kaugemasse linna vaktsineerimiskeskusesse sõita. "See olukord ei ole normaalne, kui inimesed ei saa oma kodu lähedalt vaktsiini," sõnas ta.

Oma Vee tänava perearstikeskuses Alt ja pereõed inimesi süstima ei hakka. "Selleks pole meil lihtsalt ruumi," põhjendas ta. Seetõttu rentisid nad vaktsineerimiseks ruumi endises maksuameti ja telefonivõrgu majas Pärnu tänaval.

Juunis toimuvad koroona vastu vaktsineerimised kahel pühapäeval 20. ja 27. juunil. Mõlemal päeval süstivad nad sada toosi Pfizer Biontechi ja sada doos Jansseni vaktsiini. "Kui Jansseni vaktsiin on ühekordne, siis Pfizeri vaktsiini saanutele tuleb kuue nädala pärast teha veel teinegi süst," selgitas ta.

Alt kutsus inimesi usinalt, end lähenevateks pühapäevadeks kirja panema, sest nagu ikka tuleb kõik saadud ja avatud vaktsiiniviaalid ära süstida. "Raisku ei taha me midagi lasta," sõnas ta.

Seda, kumba vaktsiini inimene tahab, saab ta ise valida aega kirja pannes. "Neil, kel on hädasti vaja suvel kuhugi reisida, tasub pigem mõelda ühedoosilisele vaktsiinile," soovitas ta.

Alt rõhutas, et massvaktsineerimisele kirjapanekuks pole mõtet helistada või tulla Vee perearstikeskusesse, sest meie ei saa ühtegi inimest sinna ise kirja panna. "Seda saab igaüks teha kõige kiiremat teed pidi oma ID-kaardiga veebiregistratuur.ee portaalis, kus Covid-19 vaktsineerimist valides käib kõik kiirelt," selgitas ta.

Aega saab kirja panna ka patsiendiportaali digilugu.ee kaudu, kuid sealt kaudu on ettevõtmine Aldi hinanangul keerulisem ja sissesaamine vaevalisem.

Aldi sõnul võivad inimesed endiselt koroona vastu vaktsiini saamiseks pöörduda ka oma perearstide poole, kel on samuti võimalik vaktsiine vähehaaval tellida. Aga kui perearsti kaudu ei õnnestus ikkagi vaktsiini saada, siis on kodule lähemal olemas nüüd ka teine võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles