Kaitsevägi arvab reservi ligi 2800 ajateenijat

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Reservväelaste vabatahtlikul õppepäeval tutvuti kaitseväe relvastusse lisandunud liikursuurtükkide ja automaattulirelvadega.
Reservväelaste vabatahtlikul õppepäeval tutvuti kaitseväe relvastusse lisandunud liikursuurtükkide ja automaattulirelvadega. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitsevägi arvab sel nädalal reservi möödunud aasta juulis ja oktoobris ajateenistust alustanud ajateenijad, kes jätkavad oma teenistust juba reservis ehk ligi 2800 ajateenijat.

Käesoleval nädalal arvatakse 1. jalaväebrigaadis reservi kokku pea 1500 ajateenijat, kes omandasid riigikaitsmiseks vajalikke teadmisi ja erialaseid oskusi Scoutspataljonis, Kalevi jalaväepataljonides, tagalapataljonis, suurtükiväepataljonis, õhutõrjepataljonis, pioneeripataljonis, staabi- ja side-, tankitõrje- ning luurekompaniis.

2. jalaväebrigaadist arvatakse reservi ligi 800 Kuperjanovi jalaväepataljonis teeninud ajateenijat. "Sellel nädalal lõppev ajateenistuse baasil sõjaaja üksuste ettevalmistamine oli 2. jalaväebrigaadis tagasi vaadates väljakutsuv. Kõrgemalt hinnata ei ole põhjust mitme teguri tõttu, kuid kaalukam nendest on siiski koroonaviirusest tingitud tervet ühiskonda puudutanud piirangud ning nende mõju. Mõju nii oskusteabe omandamisele kui ka lõpuks üksikvõitleja moraalile, mis ilmselgelt seostub vabadusega veeta nädalavahetused oma äranägemise järgi," ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa tõdemusel, et täiendavalt tuleks tõhustada ajateenijate osakursuste mahtu ja sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles