Välismaised ilmaportaalid ennustavad: ilm läheb ajutiselt jahedamaks

Järva Teataja
Copy
Pilved
Pilved Foto: Elmo Riig

Välismaised ilmaportaalid ennustavad lähiajaks suvise ilma jätkumist. Lähipäevil õhutemperatuur küll veidi langeb, ent tõuseb siis taas suvistesse kõrgustesse.

Venelaste ilmaportaal Gismeteo ennustab, et järgmise nädala esimesed päevad tulevad pisut tagasihoidlikuma suvesoojaga kui seni. Õhutemperatuur jääb 20 kraadi kandi. Nädala lõpu poole läheb aga taas soojemaks ning jaanipäeva nädala alguses läheb ilm suisa kuumaks.

Ilm on venelaste ennustuse järgi üsna päikeseline, kuigi mõnel päeval on ka pisut pilvi ning võib sadada vähest vihma.

Venelaste ilmaportaali ennustus
Venelaste ilmaportaali ennustus Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Norrakate portaal yr.no prognoosib sarnaselt venelastele, et lähipäevil ilm jaheneb, kuid läheb seejärel taas soojaks.

Vihmasadu ei luba norrakad peaaegu üldse. Järgneva kümne päeva jooksul peaks ilm olema valdavalt päikeseline.

Norrakate ilmaportaali ennustus
Norrakate ilmaportaali ennustus Foto: kuvatõmmis: yr.no

Eesti riigi ilmateenistus ütleb, et saabuva nädala (alates 14.06) esimesel poolel kandub läänekaarest värskemat õhku, mis laseb öisel temperatuuril 10°C lähedale ja pisut madalamalegi langeda, päevasooja tuleb 20°C ümber. Ülekaalus on kõrgrõhkkonna mõju ja suuremat sadu ei tule, vaid 15.06 on vihma võimalus suurem.

Nädala teisel poolel tuleb lõunakaarest taas sooja, mis päevase õhutemperatuuri 25°C ümbrusse tõstab. Nädala lõpus ja uue algul suureneb madalrõhkkonna jõudmisel vihma võimalus. Jaanipäeva ümbrus on kõrgrõhkkonna tugevnemise korral suviselt soe ja laialdase sajuta, lokaalseid hoovihmasid siiski välistada ei saa.

Kuu viimane nädal jätkub keskmisest veidi soojema ilmaga. Sajuhoogude tõenäosus suureneb. Kuid lõppkokkuvõttes jääb jaanikuu sajuhulk normist (norm 47..88 mm) väiksemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles