Politsei tuletab meelde: Iga koeraomanik vastutab oma lemmiku eest

Kuido Saarpuu
Copy
Koer. Pilt on illustreeriv.
Koer. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Aeg-ajalt pöörduvad Järvamaa politseinike poole murelikud inimesed, kes tänavatel ilma rihmata neljajalgseid sõpru märkavad.

Selleks, et kõikidel liiklejatel oleks mõnus õues viibida, tuletame koeraomanikele meelde, et kohaliku omavalitsuse poolt on kehtestatud koerte ja kasside pidamise eeskiri, mis sätestab, et:

• avalikus kohas peab koer olema alati rihma või keti otsas ja vajadusel suukorviga, tagades teiste inimeste ja teiste loomade ohutuse;

• lahtiselt võib koera lasta jooksma ainult selleks ette nähtud kohtades, samuti dresseerimiseks õppeplatsil või selleks spetsiaalselt rajatud platsil, elamukvartalist ja autoteest eemal asuval maa-alal, kui sellega ei ohustata teisi inimesi ja teisi loomi.

Sõltumata sellest, kui hästi koer on koolitatud, on siiski võimalus, et tavaliselt sõbralik lemmikloom võib käituda ettearvamatult, kui temast möödub ootamatult näiteks jalgrattur, jalakäija, jooksja või hoopiski autojuht.

Tasub arvestada, et paljud inimesed kardavad võõrast koera ning võivad looma läheduses äkiliselt reageerida. Iga koerapidaja peab arvestama, et tema ise vastutab oma lemmiku tegevuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles