Vanasõidukid lähevad suursõidule

Kuido Saarpuu
Copy
Eelmisel suvel pidi suursõit algama Paidest, kuid lõpuks tuli see virtuaalselt. Sellele vaatamata vuras Vallimäele omajagu endisaegset auto- ja mototehnikat.
Eelmisel suvel pidi suursõit algama Paidest, kuid lõpuks tuli see virtuaalselt. Sellele vaatamata vuras Vallimäele omajagu endisaegset auto- ja mototehnikat. Foto: Kuido Saarpuu

Eesti vanasõidukihuvilised on ühist asja ajanud ja rahvale oma unikaalset tehnikat näidanud juba 1966. aastast. Tänavune vanasõidukite suursõit algab 19. juunil Paide Vallimäelt, kusjuures endisaegset tehnikat on maakonna keskuse kõrval võimalik uudistada ka Järva-Jaanis.

Üht Eesti vanatehnikaliikumise sünni juures viibinud meest näeb sel aastal vanatehnikaklubide ühisel suursõidul Ikarusi rooli keeramas. Kuigi Tartu mehel Heino Jaanusel on eluaastate läbisõidumõõdikule kerinud juba 81 aastat, on ta endiselt noorematele vanatehnikasõpradele eeskujuks ja nende eestvedajaks.

Alates esimesest korrast 2000. aastal vanasõidukite suursõidu korraldustoimkonda kuulunud Tiit Talts Pärnumaalt sõnas, et iga viie aasta tagant tehtavale sõidule on ette valmistatud kuni 200 ainulaadset ja näitusekorras vana autot, mootorratast, bussi ja veoautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles