Järvalased lähevad joostes Eestimaad avastama

Kuido Saarpuu
Copy
«Tipust Topini» osalejad 2020. aastal
«Tipust Topini» osalejad 2020. aastal Foto: Aldis Toome

Nike korraldab Eestis viiendat aastat unikaalset teatejooksu "Tipust Topini" ehk Munamäelt mereni, kus võistkonnad, jooksevad ka Järvamaa inimesed, läbivad järjest joostes 337km

Tegemist on teatejooksuga, kus osalevad kümneliikmelised võistkonnad ning iga jooksja käib rajal 3 korda. Üksiku etapi pikkus jääb 8-16km vahele ja ühe jooksja poolt läbitud kogudistants on 25-42 km.

Võistkonnad on pidevalt liikumises ja jooksja võistkonnakaaslased sõidavad autoga järgmisesse punkti, kus toimuvad vahetused. Tegemist ei ole võistlusega ja võistkonnad ei võistle omavahel. Eesmärgiks on inspireerida inimesi liikuma ja külastada joostes Eesti kaunimaid paiku.

Viiendat aastat on stardis ka AS Jalajälg tegevjuht Rainer Tops - üks Tipust Topini algatajatest: "Meie ülesanne on inspireerida inimesi liikuma ja Tipust Topini teeb seda suurepäraselt aastast aastasse. See aasta on motivatsioon suurem kui kunagi varem joosta meeskonniti ja tunda rõõmu võimalusest koos sporti teha ja Eestimaad nautida."

Start on 19. juuni hommikul ja finišis ollakse järgmise päeva õhtuks. Hoia melul ja tiimide liikumisel silm peal GPS'ga Tipust Topini Facebook'i lehel.

Vaata ka videost, kuidas nägi välja möödunud aasta jooks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles