Tänavakorvpallurid pidasid mälestusturniiri

Kuido Saarpuu
Copy

Tänavakorvpallisarja „Paide suvi” teine etapp oli tavapärasest erinev- naised ja noored mängisid töönädalal Paides ja mehi ootas laupäeval Koigis ees Kalle Saksa mälestusturniir.

Noorte ja naiste neljapäevasel etapil osales 22 võistkonda ligi 80 mängijaga. Poisid U11 sarjas kümme, poisid U13 sarjas kuus ja tüdrukud U13 sarjas kolm ja naised arvestuses neli võistkonda. Mängijaid oli Viimsist, Tallinnast, Rakverest, Haljalast, Pärnust, Abja-Paluojast ja Vändrast.

Korraldaja andsid teada, et laupäeval tuli kohale kokku kuus meeskonda 25 korvpalluriga. Võistkonnad paigutati ühte alagruppi ning kõik mängisid omavahel ühe korra läbi. Nii sai iga võistkond kokku viis mängu.

Mängiti kahel väljakul, kui mõlemal väljakul oli ära olnud kaks mängu, tehti väike paus. Kõik mängijad ning pealtvaatajad olid palutud Koigi võimlasse. Võimla seinale oli kinnitatud Kalle Saksa mängusärk. Kalle tütred pidasid ilusa kõne ja meenutasid isa. Samuti anti Kalle kasvandikele üle Koigi korvpalli edendamiseks mõeldud annetus 1234 euroga.

Peale väikest pausi suunduti tagasi lõõskava päikese kätte ning mängud võisid jätkuda. Ilmaga vedas, võimalik et isegi liigagi hästi vedas, sest termomeeter näitas koguni 31 kraadi sooja. Õnneks pakkus aeg ajalt jahutust tuul.

Turniiril saavutasid kuuenda koha võistkond Järva Politsei, kes mängisid koosseisus: Kaido Männi, Heiki Ojasalu, Viljar Kams, Tarmo Kivi ja Kalev Orgvee. Viiendaks tuli võistkond Väikese Muti Koobas koosseisus: Markus Salum, Kevin Wirth, Hugo Hannes Osolin ja Martin Kivimäe. Neljanda koha saavutas võistkond Nisanäpud, kes mängisid koosseisus: Kaspar Kasemetsa, Kristjan Kams, Argo Kreek ja Taavi Leedmaa.

Kolmanda koha saavutas kolme võidu ja kahe kaotusega võistkond Soldatid, kes mängisid koosseisus: Viljar Kams, Kristo Kams, Mait Mikussaar ja Kaspar Kutsar. Päeva viimases mängus ehk finaalis kohtusid omavahel turniiril vaid võite tunnistanud Light Weber ja Saksa Poisid. Seekord näitasid täpsemat viskekätt külalised ja nii tuligi turniiri võitjaks meeskond Light Weber, kes mängisid koosseisus: Kaarel Traumann, Kustas Põldoja, Martin Limberg ja Mihkel Allorg. Teise koha saavutas võistkond Saksa Poisid koosseisus: Kristjan Sardis, Martin Kasemetsa, Rivo Nurklik ja Erki Leedmaa.

Parimale Koigi võistkonnale ehk Saksa Poistele pani Järva vald välja eraldi auhinnad. Võitjavõistkond sai võidukarika ning samuti suure rändkarika, mis järgmisel suvel uuesti välja mängimisele läheb.

Mälestusturniiri mõtte algatajad Koigi korvpallipoisid olid osavõtu eest väga tänulikud kõikidele meeskondadele, kes kõvad lahingud andsid.

Korraldajate tänusõnad lähevad kohtunikele, kes kõrvetava päikese käes vapralt vastu pidasid.

Tänavakorvpallisarja järgmine etapp on 17. juulil Paides. (JT)

TULEMUSED

Poisid U11: I koht: Rakvere SK/Tarvas, II koht: Noored Hundid, III koht: Vändra Karud.

Tüdrukud U13: I koht: Pärnu SK, II koht: Abja, III koht: Westholm (Tallinn).

Poisid U13: I koht: Smurfid (Viimsi KK), II koht: Viimsi/Estover, III koht: Lehmakesed (Viimsi KK).

Naised: I koht: Pärnu SK, II koht: Paide KK7, III koht: Siilikad (Tallinn).

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles