Kogu kool oskab nüüd turnida, hüpata ja saltosid visata

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Puudel turnimine ja batuudil hüppamine pole lastele sugugi ohtlikud, kui teada, kuidas seda õigesti teha. Just seda käiski 80 Roosna-Alliku põhikooli õpilast Albu parkuuripargis õppimas. Nüüd tunnevad nad suvel majade juures olevatel turnimispuudel ronides ja koduaia batuutidel trikitades end palju turvalisemalt. Isegi üle jõe viivad purded ja teed tõkestavad plangud ei näi enam ületamatuna.

Et nii ägedat asja saab koolitundide arvel õppida, seda poleks õpilased küll osanud loota. Roosna-Alliku põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Kätlin Merisalu ütles, et liikumistundide arvel käis tõepoolest kogu koolipere parkuurimas. «Jagasime õpilased kooliastmete järgi kolme rühma, igaüks neist veetis parkuuripargis kolm tegusat tundi. Muidugi mitte üksi, vaid õpetajad olid ikka valvamas, julgustamas ja aitamas,» selgitas ta.

Õpetajateks olid lastele ja noortele Albu parkuuripargi Bar Madness treenerid Märt Madison ja Imre Liivak, kes on selle ala asjatundjad ning varemgi lastele parkuurilaagreid ja õpitubasid korraldanud. «Neile oli see päev nagu iga teine. Õpetamist tuli vaid kohandada õpilaste vanusest lähtuvalt. Kui suuremad olid juba uljamad ja iseteadlikumad, siis väikestega tuli esmalt hirmudest üle saada, sest mitte iga laps ei julge turnimispuul kiikuda, poomil kõndida või matil hüppelt kukerpalli teha,» lausus Merisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles