Kodukandi varajased kartulid jõudsid müügile

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Toidukaupadest kallinesid sama ajaga enim kartul, mille hind tõusis 26,8 protsenti, värske köögivili, mille hind tõusis 20,4 protsenti, ning mitmesugused jahusegud, mille hind tõusis 13,8 protsenti.
Toidukaupadest kallinesid sama ajaga enim kartul, mille hind tõusis 26,8 protsenti, värske köögivili, mille hind tõusis 20,4 protsenti, ning mitmesugused jahusegud, mille hind tõusis 13,8 protsenti. Foto: Erakogu

Järva vallas Eistveres tegutsev aiand, mis on rohkem tuntust kogunud kurkide kasvatamisega, pakub juba ka värsket kartulit müüa.

Aiandi omanik Kuido Paimla sõnas, et varajane sort «Solist» valmis vahetult enne jaanipäeva. Türi OTTil oli kartulil kohe hea minek ja huvi tuntakse mujaltki. «Oleme käinud ka Tallinnas Merivälja turul kauplemas, kuid ega mujale ole veel eriti jõudnud,» märkis ta.

Paimla kasvatab kurkide kõrval varajast kartulit kolmandat-neljandat aastat. «Ega ma seda muidu teeks, kui nõudlust poleks. Inimesed tahavad suvel võimalikult vara värsket kartulit osta ja sageli pole peale välismaiste mugulate poodides ja turgudel midagi saada. Seetõttu olengi proovinud kodumaist kartulit võimalikult vara pakkuma hakata,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles