Vibulaskurid võistlesid Prantsusmaal

Kuido Saarpuu
Copy
Robin ja Lisell Jäätma.
Robin ja Lisell Jäätma. Foto: Eesti Vibuliit

Pariisis toimus vibulaskmise maailmakarika kolmas etapp. Eestit oli esindamas Eesti plokkvibu paremik Robin Jäätma, Lisell Jäätma, Meeri-Marita Paas ja Maris Tetsmann. Esimesed kolm on Türi vibuklubist.

Kvalifikatsioonis suurepärast laskmist näidanud Lisell Jäätma, lõpetades avapäeva neljandal kohal. Paraku pidi Lisell 1/8 finaalis vastase paremust tunnistama ning saavutas üheksanda koha.

Meeri-Marita Paas, kes eelringides oli 30. kohal, pidi samuti 1/8 finaalis vastasele alla vanduma ning tasuks üheksas koht.

Robin Jäätma sai kvalifikatsiooni päeval plokkvibu meeste arvestuses 19. Koha. Sel korral pidi Robin 1/16 duellis vastu võtma napi ühe punktilise kaotuse ning saavutas kokkuvõttes 17. koha.

Õe-venna Jäätmate duo töötab jätkuvalt väga hästi. Lisell ja Robin Jäätma saavutasid 20 segavõistkonna hulgas kõrge kuuenda koha.

1/8 matšis alistati Iraani segatiim. 1/4 duellis tuli vastamisi seista tugeva Taani tiimiga. Tasavägine matš lõppes Taani ühe punktilise eduga.

Pariisi MK- l oli eestlastel välja panna ka plokkvibu naiskond.

1/8 finaalis alistati uue Eesti rekordiga 234-231 Iraani naiskond. Paraku lõppes naiskonna teekond 1/4 matšis, kus Itaalia võitis 227-225. Lõpp-protokolli läheb Eestile kirja seitsmes koht.

Noored on asjaosaliste sõnul tublid ja lasevad hästi, kuid märkisid "Eks napid kaotused jätavad mõrumaigu suhu küll, kuid konkurents on väga kõva ning eksimisruumi peaaegu, et polegi. Kõik see annab motivatsiooni juurde. Üldjoontes oli selle aasta viimane MK-etapp siiski edukas ning näitab, et kõva töö ning sihikindlusega on MM-il kõik võimalik."

Järgmised vibulaskjate võistlused on augusti alguses Poolas kadettide ja juunioride MM ning septembris täiskasvanute MM USA-s. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles