Ühekorranõude kasutus muutub peagi iganenud tavaks

Ühekorranõud täidavad prügikasti hetkega, samas kui ringkarbiga on võimalik loodust säästa. Pildil on RingKarbi asutajad Katarina Papp (vasakul) ja Hanna Pintson. FOTO: Priit Grepp

Paljud inimesed usuvad, et kui osta söögikohast toitu kaasa biolagunevates pakendites, teevad nad keskkonnale teene. Tegelikult on märksa keskkonnasõbralikum kasutada ühekorranõude asemel üht pakendit mitusada korda.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

3. juulist hakkavad Euroopa Liidus kehtima keelud ja piirangud mitmele ühe korra plasttootele, nagu joogikõrred, segamispulgad ja nõud. Roheideede konkursil Negavat juuni alguses teise koha võitnud pereettevõte RingKarp lahendab seda probleemi juba praegu, pakkudes Eestis kõige esimesena restoranidele korduvkasutatavate karpide ringlust.

Ettevõte sai alguse isiklikust katsetust

29.06.2021 03.07.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto