Järvamaa vaieldamatu kinnisvara turuliider on just see omavalitsus

Maarja Ilves
, reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tõnu Tunnel

Kuumade ilmadega on kaasnanud kinnisvaraturu jahenemine. Järvamaal toimetav Arco Vara vanemmaakler Lea Kerma nimetab sellist olukorda aga «tavapäraseks uimasuseks suveperioodil». Kolme omavalitsuse seast on kõige kuumem paik, kuhu kinnisvara praegusel hetkel soetatakse siiski Paide. 

Kerma arvab, et kui Türil oleks kinnisvara saadaval, ostetaks just sinna endale tegelikult vara. "Mulle on palju helistatud ja uuritud Türi kohta, kuid kahjuks hetkel ei ole midagi väga saadaval," ütles Kerma.

Üheks suurimaks veaks Järvamaal on tõusujoones kinnisvara hinnad. " Paljudele tundub, et kinnisvara ei ole ja kui siis tuleb, otsustab omanik küsida ebamõistlikult kõrge hinna. Võin kinnitada, et ostjad ei ole lollid. Kõrgete hindadega lihtsalt ei osteta. Leian, et hetkel on see negatiivne aspekt. Käisin hiljuti vaatamas maja, mille väärtus oli minu hinnangul 55 000 eurot, kuid omanik soovis selle eest saada 80 000 eurot. Selgitasin omanikule olukorda ja maja tegelikku väärtust. Ma ei saa inimestele valetada ja rääkida maja kallimaks, kui see tegelikult on. Sellistest tehingutest mina loobun," selgitas vanemmaakler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles