Jooksusarjas jõuti maastikujooksuni

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

SA Paide Spordikeskus korraldab suvise jooksusarja “Sport südames”, milles eile õhtul jõuti maastikujooksuni.

Kui avaetapiks oli juuni alguses toimunud Südamelinna jooks, siis eile teise osavõistlusena maastikujooks, millest võttis osa 35 jooksuhuvilist. Enne põhistarti toimus ka mudilaste jooks, milles osales kolm välejalgset lippajat.

Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovist ütles, et kuigi algselt kavandasid nad jooksu osavõistluse Paide matkarajale, siis selle seisukord pole jooksuks siiski nii hea ning osa matkaradu asub eramaal, kuhu võistlust peale viia ei saa.

Seetõttu kulgeski jooks Paide kunstmurustaadioni juurest läbi metsa ja tehismaastikule ning sealt tiirutades staadioni juurde tagasi. Jooksumaa pikkuseks oli ligi 3,2 kilomeetrit.

Üldarvestuses ja meestest tuli esimeseks türilane Vadim Gritšenko ajaga 11,41. Talle järgnesid Andres Koppel Tallinnast ajaga 12,07 ja Andi Linn Viljandist ajaga 12,26.

Kiireim naine Ingrid Riipus ületas lõpujoone kokkuvõttes viiendana ja sai kirja aja 12,51. Talle järgnesid Kristi Kõll ajaga 14,04 ja Signe Kotkas ajaga 14,34.

Vadim Gritšenko ütles, et rada oli küll lühike, kuid see-eest huvitav. "Oli kõike: metsamaastikku, kruusateed, mägesid ja asfalti," täpsustas ta. "Keerulisem oligi just tehismaastikul, kus mäkkeronimine ja laskumine vaheldus."

Kristi Kõll märkis, et tõusud olid päris rasked ja võtsid jalad nagu hetkeks kinni. "Lühike jooks küll, kuid pani päris proovile ja nõudis pingutust," lausus ta.

Kõiki jooksu tulemusi saab vaadata siin

Jooksusarja "Sport südames" eesmärk on ühendada liikumisharrastajaid, populariseerida jooksmisega tegelemist ja anda võimalus oma võimete proovile panekuks erinevatel Paide linna jooksuradadel.

Kokku on sarjas kolm osavõistlust. Järgmine osavõistlus toimub 5. augustil Põhjakal, kus tehakse siis ka sarjast kokkuvõtteid.

Võistlusele on oodatud kõik huvilised, kellel on piisav treenitus umbes 5-kilomeetrise raja läbimiseks joostes või kõndides. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles