Ruumieksperiment alustab juba homme

Kuido Saarpuu
Copy
Ruumieksperiment Paides
Ruumieksperiment Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval, 3. juulil kell 19 avatakse Paide avaliku keskväljaku ruumieksperiment, mis nüüdsest kannab nimetust PaideWay. Kaks kuud vältav ürituste programm saab avalöögi kui Lembit Saarsalu, Olav Ehala, Toivo Unt, Lea ja Kaisa Gabral toovad vaatajateni kontserdi „Kadunud ehted“. Õhtu lõpeb jalgapalli EM-mängu ühisvaatamisega.

Sel aastal on ruumieksperimendi alal kõigile avatud: välikontori, lesila, raamatukogu, kohvikuala, näituste nurga, varjualused ning mänguväljakud sportimiseks koos inventari laenutusega.

Kahe kuu vältel toimuvad ruumieksperimendi raames nii töötoad kui kontserdid. Kogu programmi sisu on külastajatele nautimiseks tasuta.

Paide ruumieksperimendi eesmärgiks on kujundada südalinn ümber heaks avalikuks ruumiks. Kaheks kuuks suunatakse tavapärane auto- ja bussiliiklus ümber, et luua mõnus suvine puhkepaik nii linnarahvale kui külalisele. 2021. aastal on linn ümber kujundatud 3. juulist 31. augustini.

Ruumieksperiment toimub neljandat aastat ning on ellu kutsutud kogukonna soovil. Arhitektuurilised lahendused, tegevuste programm ja kujundused valmisid kõik Paide Linnavalitsuse, MTÜ Uus Ruum, Paide Muusika- ja Teatrimaja, Paide Avatud Noortekeskuse, SA Paide Spordihalli ning vabatahtlike koostöös.

Paideway on koondnimetus, mis võtab kokku Paide kesklinna ruumieksperimendi raames toimuvad üritused ning ajutised linnaruumi arhitektuurilised ümberehitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles