Eestimaa suurpered kogunevad sel nädalavahetusel Järvamaal

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Eesti Lasterikaste Perede Liidu 25. Suvekool toimub 2.-4. juulil Järvamaal, Valgehobusemäe Suusa- ja Puhkekeskuses.

Suvekooli traditsiooni kohaselt vahetub igal aastal sündmuse peakorraldaja, kelleks on tänavu Järvamaa suurperesid koondav ühing Järvamaa Lasterikkad. Täna startivas Suvekoolis saavad kokku 104 perekonda ehk enam kui 500 suurpere liiget.

Suvekool avatakse Tartu Pereliidu poolt korraldatava heategevuslaadaga, mille tarbeks oodatakse peredelt oma kätega loodud küpsetisi, hoidiseid ja käsitööesemeid. Kogu heategevuslaada tulu annetatakse Järvamaa Haigla sünnitusosakonnale elustamislaua soetamiseks.

„Otsus annetada heategevuslaada tulu Järvamaa sünnitusosakonnale sündis tahtest Järvamaa peresid toetada ning sünnitustegevust ämmaemandate ja arstide jaoks lihtsustada,“ lausus Järvamaa Lasterikaste juhatuse esinaine Katrin Pullisaar. „See on meie panus kohalikele peredele aitamaks alustada vastsündinute elu,“ lisas Pullisaar.

Kolme päeva vältel toimuvad Suvekoolis öö- ja hommikumatkad, töötoad ning köieveo-, kettagolfi- ja korvpallivõistlused. Lisaks on võimalik peredel sõita tuubi ja SUP lauaga, õppida ladinatantse ja ukulelel musitseerimist ning võtmehoidjate, trikipulkade ja tuulekellade valmistamist. Lisaks õpitakse tekstiili taaskasutama ning torti ja rütmipille valmistama. Esimesel õhtul teeb muusikalise etteaste ansambel SULO, teisel õhtul Netsaja Küla Bänd.

„Suvekool on perede jaoks üks aasta oodatumatest sündmustest,“ sõnas Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Peredel on võimalik uusi sõpru ja tuttavaid leida ning vanadega taaskohtuda. Just koostegutsemise rõõm on see, mis peredele eredalt Suvekoolist meelde jääb,“ lisas Õunap.

Eesti Lasterikaste Perede Liit tegutseb 1996. aastast ning sinna kuulub 20 maakondlikku liikmesorganisatsiooni enam kui 1800 suurperega.

Lisainformatsioon!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles