Järva-Jaanis selgusid tänavused kutsemeistrid ohutusjärelevalves

Kuido Saarpuu
Copy

Juunikuu esimesel päeval korraldas Päästeamet Järva-Jaanis ohutusjärelevalve kutsemeisterlikkuse võistlused. Tänavu selgitati ohutusjärelevalve kutsemeistrid välja võistkondlikus arvestuses.

Kutsemeistri tiitli nimel võistlesid kokku 13 võistkonda ning ohutusjärelevalve ametnike teadmised pandi proovile muuhulgas meedia, õiguse, töötervishoiu, strateegia ja halduse teemadel ning tehniliste vahendite kasutamise alal.

Ohutusjärelevalve kutsemeistriteks 2021 pärjati sel korral Põhja päästekeskuse inspektorite võistkond. Auhinnalise II koha saavutas nelja päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroode juhatajatest koosnev võistkond ning kolmandale kohale võitles end Lääne päästekeskuse inspektorite meeskond.

Võistluse toimumispaigaks valiti Järva-Jaani vanatehnika varjupaik, kus põnevate kutsemeisterlikkuse ülesannete lahendamise kõrvale oli võimalik uudistada rikkalikku väljapanekut nostalgilisest vanatehnikast. Sel aastal oli võistluse sisu ettevalmistamisel kesksel kohal tahvelarvutite kasutamine – looduse säästmiseks liikus ülesannete täitmiseks vajalik info just tehnika abil. Paljud punktid olid üles ehitatud selliselt, et ülesande selgitamiseks ja läbiviimiseks polnud vaja eraldi inimest, vaid punktis toimuva tegevuse juhised ilmusid tahvelarvutisse läbi QR-koodi.

Ohutusjärelevalve ametnikud peavad oma igapäevaste tööülesannete täitmiseks omama väga erinevaid teadmisi ja oskusi alates õigusaktides kehtestatud nõuetest kuni digilahenduste kasutamise ja ka näiteks meediasuhtluseni. Sellest tingituna kujuneb kutsemeisterlikkuse võistluse sisu alati väga mitmekesiseks ning hõlmab tõsisemate erialaste ülesannete kõrval ka mängulisemalt lahendatud väljakutseid.

Üldjoontes on kutsemeistrite väljaselgitamise eesmärk:

• väärtustada meisterlikkust ohutusjärelevalve ametniku töös;

• tutvustada ohutusjärelevalve ametniku elukutset Päästeameti sees ja avalikkuses;

• edendada valdkonnasisest koostööd teenuste ja struktuurüksuste vahel.

Ohutusjärelevalve kutsemeistri selgitamise traditsiooni algatajaks on Lääne päästekeskus, kes alustas oma keskuse siseselt kutsemeistrite selgitamist 2015. aastal. Esimene üleriigiline kutsemeisterlikkuse alane mõõduvõtmine ohutusjärelevalve ametnike seas toimus 2017. aastal Järveveere Puhkekeskuses. Tänaseks on ohutusjärelevalve kutsemeisterlikkuse võistlusest kujunenud iga-aastane sündmus, mis on üha kindlamalt leidmas kohta ohutusjärelevalve valdkonna traditsioonide seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles