Laupäeval sõideti Aravetel krossi

Järva Teataja
Copy
Karel Kutsar
Karel Kutsar Foto: Motostart Photography

Laupäeval sõideti EHKK karikavaõistluste teine etapp motokrossis Aravete krossirajal suurepärase suveilma ja mõnusa supelranna embuses. Rohkearvuline võistlejate osalus ning fantastiline ja suurehulgaline publikuhuvi tõestab, et Eesti motokross on taas tõusuteel.

Tänusõnad Aravete krossiraja hooldemeeskonnale kelle pingutused kuumal päeval võimaldasid mõnusat võidusõitu osalejatele ja vaatemängu publikule. Päeva esimene start kuulus „Petronas 85AMA“ klassile kus stardipuu taha kogunes kolmkümmend võistlejat. Kui Gregor Allikas võttis mõlemas sõidus võidu siis teise koha saavutanud Hendrik Urbanik kindlustas koha alles teise sõidu lõpuks tõugates kolmandaks Karl Kiili.

Järgmisena tegid ilma Naised koos EVO, Retro ja üle 60 aastaste veteranide võistlussõidus. Kui mõlemas sõidus teenis esikoha Indrek Krestinov(EVO), siis teisel kohale heitlesid Aadu Sikk(Retro) ja Karleen Randver(Naised), kus teise sõidu raskel rajal tänapäeva tehnika Retrot edestas. Klasside läbilõikes viis Krestinov EVO klassi võidu edestades Jenss Lootust ja Janek Lootust. Retro klassi vaieldamatu liider oli Aadu Sikk, edestades Jüri Kummerit ja Enno Kartust. Naiste parim Karleen Randver, teine Krissu Konoplitski ja kolmas Avely Villand. Ning MX60 ehk kõige kogenumate krossimeeste võidu viis Peeter Vaher, edestades vastvalt Meelis Veilerit ja Jüri Meltsast.

MX40+MX50 ehk vastavalt 40 ja vanemad ning 50 ja vanemad starti kogunes neilkümmend võistlejat. Esimene sõit lõppes Erki Privoi juhtimisel, kuid kogu esikolmik mahtus 1,9 sekundi sisse finshijoonel. Teises sõidus tegi aga parima tulemuse Urmas Heliste, teiseks rühkis Ain Klettenberg ja kolmandaks Erki Privoi. Punktide liitmise tulemusel viis võidu Heliste, teise koha Privoi ja kolmanda Taimar Taaber. MX50 arvestuses võidutses Aivo Rabbi edestades vastavalt Jaan Tang u ja Priit Lauri.

Kõige algajamad ehk MX X klass tõi rajale kaks stardipuu täit võistlejaid kus vastavalt ajasõidule tekkis kiirem ja veidi vähem kiire finaal. Klassi üldvõidu kindlustas Mart Pukk, teine Kristjan Jaak Ott ja kolmas Ragnar Raam. MX X klassi esikolmik kindlustas sellega ka oma edasiliikumise MX15 või MX30 amatööride klassi vastavalt vanusele.

Sel korral tulid rajale MX30 ja „Sakuautokeskus 125cc“ ühisstart ja esimeses sõidus võistleid üldarvestuse esikohale Marten Enok(125cc) ja Alari Jüriöö(MX30). Teises sõidus aga võtsid „võrripoisid“(125cc) esimesed neli positsiooni. Kui etapivõti läks Enoki tasku siis teiseks tõusis Robin Kruuse ja viimase kurvi möödumisega kolmandaks Jesper Dubolazov. MX30 arvestuses püsis võitmatuna sel korral Jüriöö, edestades Teho Lauri ja Alo Pendlat.

MX15 amatöörvõistlejad kuni 29 eluaastat, näitas parimat minekut sellest aastast 125cc masinal sõitev Hugo Nork. Teine koht selgitati teise sõidu finishijoonel kui Kaur Lillevälja edestas esimese sõidu teise koha meest Joosep Borki. Seega etapipõhiselt viis võidu ja tagas edasipääsu MX A klassi Hugo Nork, teiseks tõusis Kaur Lillevälja ja kolmandaks Joosep Bork.

Poodiumil vasakult: Rait Kaimer, Karel Kutsar, Kairo Katkosilt.
Poodiumil vasakult: Rait Kaimer, Karel Kutsar, Kairo Katkosilt. Foto: Motostart Photography

Päeva kirss tordil oli „Arctic Sport MX Pro“ ja MX A klassi ühisstart kus ajasõitu valitses Karel Kutsar. Kui stardipuu kukkus läks aga juhtima Rait Kaimer, jälitatuna Kairo Katkosilti ja Kutsari poolt. Peatselt Kutsar möödus mõlemast võistlejast ja asus sõitu juhtima. Kuid peatselt tulid rahva ette taas Katkosilt ja Kaimer nign Kutsar väikse viitega. Show jätkus võitlusega esikohale millest väljus võitjana Kutsar. Teise võistlussõidu stardis tehti ka „külakuhja“ kuhu takerdusid Tanel Rauk ja Kairo Katkosilt. Kahjuks Rauga võistluspäev sai sellega läbi ja Katkosilt pidi tegema tõsist tööd, et naasta esikomikusse. Päeva lõpul Kutsar end enam üllatada ei lasknud ja viis võidu endaga, teise koha pälvis Rait Kaimer ning Katkosilti pingutused tõid õhtuks kolmanda koha. MX A klassi arvestuses oli sel korral kiireim mees Asko Lihtsa, teine Kaarel Aamer ja kolmas Reimo Martin Salo.

EHKK karikasari tänab kõiki toetajaid ning kohtub võistlejate ja fännidega juba 18.juulil Kiviõli Motokeskuses!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles