Aravetel täitis päevi rannavolle

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Nädalavahetusel toimus 1990. aastal alguse saanud Aravete rannavolleturniir, mis kandis järjekorranumbrit 32. Alates 2015. aastast toimub turniir ka teeneka Aravete kandi põllumehe ja tulihingelise sporditoetaja Alar Ainumäe mälestuseks.

Võistluste peakohtunik Leo Matikainen ütles, et võistluste avamisel ja autasustamisel osalesid ka Alar Ainumäe lähedased ning segapaaristurniiri paremaid autasustas Alar Ainumäe lesk Juta Ainumäe. Nii põhi-, kui ka segapaaristurniiril osalesid tema lapselapsed.

Põhiturniiril osales üheksa võistkonda, kes selgitasid kahes alagrupis need neli võistkonda, mis pääsesid poolfinaalidesse. Poolfinaalides võitsid Andrus Arbeiter, Armands Putins Rauno Tikkot, Romet Uudekülli 25:14 ja Kristo Fedoritš, Kevin Helimets Marek Palandit, Marco Palandit 25:18. Kolmanda-neljanda koha heitlusest väljusid võitjana Rauno, Romet, kes alistasid Mareki, Marco 25:23 ja olid seega ühtlasi ka parim kohalik võistkond. Finaal kujunes Matikaineni hinnangul seekord ühepoolseks, kus Tapa/Tartu paar Kristo Fedoritš, Kevin Helimets panid oma paremuse kindlalt maksma alistades Tallinna/Läti võistkonna Andus Arbeiter, Armands Putins tulemusega 25:11.

Segapaaride turniiril osales 12 võistkonda ja mängiti kahes alagrupis. Täiseduga võitsid oma alagrupid Marge Läll, Kunnar Kangro ja Kai Jõemets, Kristjan Kallaste. Finaalis neil siiski kohtuda ei õnnestud, sest poolfinaalis alistasid Eliise Kohv, Siim Tammearu Kai Jõemetsa, Kristjan Kallaste 21:14 ja nii tuli finaal alagrupi kordusmänguna. Kui alagrupis tuli Eliisel ja Siimul Marge ja Kunnari paremust tunnistada 11:15, siis teist korda nad ennast enam üllatada ei lasknud ja võtsid finaalis küllaltki kindla võidu tulemusega 21:15. Samasuguse stsenaariumiga lõppes ka kolmanda koha kohtumine, kus Kristi Raudlepp, Kristo Fedoritš kaotasid alagrupis Kai Jõemetsale, Kristjan Kallastele 9:15, kuid võitsid kindlalt otsustava kohtumise 21:10. Parima kohaliku võistkonnana tulid Merlin Paloson, Rain Ots kuuendale kohale.

Kokku on alati juuli alguse nädalavahetusel toimunud 32. Aravete rannavolleturniiril osalenud 648 võistkonda 1328 mängijaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles