Päästeamet: Iga säde on sedavõrd kuival ajal ohuallikas

Kuido Saarpuu
Copy
TRT03: METSAPÕLENG : MÕRA, EESTI, 07APR20 - 
Häirekekus sai täna kell 14.02 teate, et Kastre vallas Mõra külas Tuigo kalmistu juures põleb kulu, mis päästjate saabumise ajaks oli levinud männinoorendikku ja levis edasi metsa poole.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: METSAPÕLENG : MÕRA, EESTI, 07APR20 - Häirekekus sai täna kell 14.02 teate, et Kastre vallas Mõra külas Tuigo kalmistu juures põleb kulu, mis päästjate saabumise ajaks oli levinud männinoorendikku ja levis edasi metsa poole. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Margus Ansu

Looduse kuivuse tõttu on igasugune tuletegemine riskantne, sest väiksemgi säde võib põhjustada ulatusliku tulekahju metsas ja maastikul, mida päästjad kustutavad tunde kui mitte päevi. 

Päästeamet paneb inimestele südamele olla looduses ettevaatlik suitsetades, grillides ja lõket tehes. Tuletegemise koht peab olema korralikult ettevalmistatud ja valvatud: lõkkease piira kivide või mullaga ning tuld valva kustutusvahenditega pidevalt. Vähegi tugevama tuulega peab tule tegemist vältima. Lisaks palutakse mootorsõidukiga looduses mitte sõita, sest selle kuumadele osadele langev taimetolm süttib hetkega, samuti võib kuivanud taimestiku või turba süüdata summutist lendav säde.

Vaata ilmateenistuse tuleohu kaarti siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles