Kurva elusaatusega koer ootab ikka veel hoolivat peret

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Erko Elmiku meelest on Penny üks sõbralikemaid ja leebemaid koeri, keda ta eales kohanud on.
Erko Elmiku meelest on Penny üks sõbralikemaid ja leebemaid koeri, keda ta eales kohanud on. Foto: Erakogu

Penny on üks äraütlemata tore ja tubli emane krants, keda saatus pole hellitanud. Ta on suurema osa oma elust, mida jagub viide aastakäiku, elanud kortermaja juures ketis ja leidnud peavarju kipakast kuudist. Süüa, sügamist ja hellust on ta saanud üksnes heade inimeste armust.

Tänavu veebruaris sai Imavere inimestel mõõt täis. Kui ilmateade ähvardas veebruaris karmide külmakraadidega, hakkasid inimesed Penny pärast muretsema. Tal oli küll omanik, kuid teada oli, et ega tuppa sooja koera lasta, aga kuudis polnud midagi teda külma eest kaitsmas.

Nii võtsidki kohalikud ühendust Paides tegutseva mittetulundusühinguga Paikass, mida teati samast piirkonnast leitud kasside päästmise kaudu. Paikassi eestvedaja Virge Piisner ütles, et kuigi nad tegelevad peamiselt kassidega, ei lubanud tema süda Pennyt sinna jätta. «Iga loomahing on päästmist väärt, olgu ta siis kass või koer. Meie abistajad Imaverest olid seda koera juba mõnda aega toitnud ja jälginud. Söök ja jook jõudis kuudi juurde valdavalt ümberkaudsete inimeste käest, mitte perenaiselt, kes oli looma suhtes üsna ükskõikne,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles