Kaitseliidu suurtükipatarei ootab Järvamaalt liikmeid

Kuido Saarpuu
Copy
Kaitseliitlastest moodustatud haubitsameeskonnad suutsid «Kevadtormil» paari nädalaga relva tundma ja kasutama õppida.
Kaitseliitlastest moodustatud haubitsameeskonnad suutsid «Kevadtormil» paari nädalaga relva tundma ja kasutama õppida. Foto: Eesti Kaitsevägi

Kaitseliidu Kirde maakaitseringkond lõi uue võime, milleks on suurtükiväe eksperimentaalüksus ehk Kirde maakaitseringkonna suurtükipatarei.

„Täna oleme loomas teistsuguse identiteediga ringkondi ja malevkondi, kus on oma osa ka uute võimete loomise initsiatiiviga,“ ütles kindral Ühtegi eksperimentaalüksuse loomisvajadust kommenteerides. „See on uus ja suur samm Kaitseliidu ja Kirde MKR´i jaoks, kus lisaks territoriaalsuse põhimõtetele tuleb omaks võtta ka uusi identiteete, ühendada kõiki neid gruppe ja ühendusi, kes tahavad Eesti eest seista ja meie maad kaitsta.“

„Tegemist on küll eksperimentaalüksusega, millest kasvab välja KiMKR orgaaniline lahingtoetusüksus ja milles panustavad kõik KiMKRi malevad (Alutaguse, Jõgeva, Järva, Viru), kuid oodatud on kõik Eesti reservväelased, kes on läbinud selle relvasüsteemi väljaõppe“, lisas KiMKRi pealik Jaanus Ainsalu.

Eksperimentaalüksus saab endale välihaubitsad 2A18 D-30 M-1, soomepärase tüübinimega 112 H 63 M-1. Välihaubits D-30 on töökindel ja lihtne suurtükirelv, mis on kasutusel paljudes maailma riikides (60-s) ja on osalenud mitmetes relvastatud konfliktides. Välihaubitsaga on võimalik lasta nii alumises, kui ülemises tõstenurgas. Kolmehaarne lafett võimaldab tulistada ringselt.

ÜLESKUTSE

Kui tahad, et selline üksus asutatakse ja see kõnetas sind, siis pane ennast kirja ja sulle antakse teada millal toimub üksuse asutamiskoosolek. Kõige tähtsam on teha kohe avaldus, et soovid astuda Kirde maakaitseringkonna suurtükipatarei liikmeks ning hiljem saab esitada ülejäänud dokumendid.

Täidetud taotlused (liitumise avaldus) ja lisad (isikuandmete ankeet, perearstitõend jms) ning lisaküsimused palume saata aadressil viru@kaitsellit.ee. Avalduse vormid leiad siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles