Paides algas kolm päeva kestev hooviteatrite festival

Tiit Reinberg
Copy

Paide hooviteatrite festival algas täna pärastlõunal keskväljakul, kui lavale astus Viljandi Seasaare teatri näitleja Katariina Raudsepp. Hoolimata palavast ilmast oli festivali avalavastust tulnud vaatama hulk paidelasi.

Tänasest pühapäevani toimub Paides kolmas hooviteatrite festival. Etendusi annavad 15 harrastusteatritruppi üle Eesti kaheteistkümnes erinevas mängupaigas Paide linnas, sh toimuvad väljasõidud lähiküladesse. Etenduste pikkused jäävad kümne minuti ja kahe tunni vahele. Truppe on Viljandist, Võhmast, Tallinnast, Tartust, Pärnust, Pajusilt, Saaremaalt, Maardust, Keilast ja Tabiverest ning Albust, Paidest ja Koeru lähedalt Vahukülast. Mastaapseima tükiga astub publiku ette Tammsaate teater, mis etendab tuntud iiri näitekirjaniku Martin McDonagh’i teost “Mägede iluduskuninganna”.

Mängupaikadeks on paidelaste koduõued ja kortermajade hoovid. „Kortermajade õuedele jõuame etendustega sel aastal esimest korda ning miks mitte vaadata teatrietendust oma neljanda korruse korteri aknast või rõdult. Peaaegu kõik tänavused mängukohad on kasutuses esmakordselt, mis näitab, et paidelased pakuvad oma koduhoove hea meelega. Eks ole oma võlu ka selles, et koduaiast saab üheks hetkeks teater,“ rääkis festivali peakorraldaja, Paide muusika- ja teatrimaja kultuurijuht Mariliis Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles