Ükski kutsikas ei kasva kurjaks, kõik õpitu tuleb omanikult

Copy
Patrullpolitseinik Leili Kang Saksa lambakoera Välguga päästetreeningul. Kang ütleb, et politseitööst puhkab ta koeri koolitades ja koolitustest politseitööd tehes.
Patrullpolitseinik Leili Kang Saksa lambakoera Välguga päästetreeningul. Kang ütleb, et politseitööst puhkab ta koeri koolitades ja koolitustest politseitööd tehes. Foto: Getlyn Ojaste

Järvamaal on mitu koertekooli ja komme oma koera koolitada aina süveneb. Üks koolitajaid on Järvamaa põhjaosas elav Leili Kang, kes töötab politsei- ja piirivalveametis patrullpolitseinikuna. Eriliseks teeb Kangi see, et tema käe all on saanud abi tuhandete koerte omanikud: ühel päeval nädalas aitab ta koolitada 60 koera.

Leili Kang on noorusest saati soovinud hakata politseinikuks. «Mäletan, et aasta oli 1990, lõpetasin keskkooli ja soovisin edasi õppida politseinikuks. Isa meelest polnud see hea mõte, kuid jäi minu sisse idanema, kuni 2013. aastal läksin abipolitseinikuks,» meenutas ta.

Esimene mõte, kui Kang politseiautosse istus, oli see, et ta oleks pidanud ammu siin olema. «2017. aastast olen politsei- ja piirivalveametis päriselt patrullpolitseinik. Kinnitan, et tänase päevani on mul tunded iga kord tööle minnes endised,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles