Kergejõustiklased võitsid medaleid

Kuido Saarpuu
Copy
Poiste U18 vanuseklassi kuulitõukes ei leidunud taaskord vastast Andri Matrovile. Tulemusega 19.15 edestas ta teisi mäekõrguselt.
Poiste U18 vanuseklassi kuulitõukes ei leidunud taaskord vastast Andri Matrovile. Tulemusega 19.15 edestas ta teisi mäekõrguselt. Foto: Marko Mumm/EKJL

Eelmisel nädalal peeti Rakvere staadionil nii U14, 16, 18, 20 kui ka U23 vanuseklassi kergejõustiku Eesti meistrivõistlusi. Järvalased saabusid koju mitme esikolmikukohaga.

Nooremates vanuseklassides võitsid Järvamaa kergejõustikuklubide sportlased ühe medali, kui poiste U16 vanuseklassis oli Andreas Kase 100 meetri jooksus kolmas. 110 meetri tõkkejooksus jäi ta üheksandaks.

Andreas Kase ütles, et tema ettevalmustus meistrivõistlusteks polnud hea. "Peale karikavõistlust saadud vigastuste tõttu ei osalenud ma teistel võistlustel. Meistrivõistlustel sain pronksmedali, aga ajavõtmise tehnika vedas alt ja esimesele neljale ei pandudki aegasid välja," selgitas ta. "Pronksmedalit saades sain endale tagasisidet, et edaspidi tuleb kõvemini treenida."

Esikolmikukohtade piirimail oli ka tüdrukuid. Koeru kergejõustikutreeneri Toomas Aani hinnangul tegi oma esimestel tiitlivõistlustel väga hea etteaste Nele Krebsbach, kes püstitas U16 vanuseklassi kõrgushüppes isikliku rekordi ja sai neljanda koha. Seevastu U18 vanuseklassis tuli Eesti meistriks kuulitõukes isikliku rekordi püstitanud ja ülekaalukalt teisi edestanud Andri Matrov ning U23 vanuseklassis ei leidunud kaugushüppes vastast Lishanna Ilvesele.

Kuum ilm väsitas

Emili Liis Osula sai U20 vanuseklassis hõbemedali 100 meetri tõkkejooksus ja odaviskes. Osula sõnas, et meistrivõistluste algus oli tal päris konarlik, aga kui juba hoo sisse sai, siis noppis ainult isiklikke rekordeid ja paar medalit.

Alustas Osula meistrivõistlusi kaugushüppega, seejärel tuli viienda koha toonud kuulitõuge ja hõbemedali andnud odavise. «Enne seda pidin paar tundi puhkama ja vilus olema, sest ilmataat saatis meile väga ekstreemselt kuuma ilma,» lausus ta.

Osula lisas, et kuum ilm väsitab ja tõmbab kehast energia välja ning enne odaviset oligi tunda, et päike on teinud oma töö. «Teadsin, et kui teen oma viske ära, on mul ka medalivõimalus,» sõnas ta.

Finaali esimene katse Osulal ebaõnnestus, kuid järgmise katsega tegi ta midagi enneolematut. «Viskasin oma uueks isiklikuks rekordiks 45.05, mis tõi mulle lausa pisara silma, sest lõpuks tundsin, et sain hoojooksu klappima ja andsin endast kõik,» lausus ta. «Odakaar oli lausa nii kauge, et andis Eesti meistrivõistlustel teise koha.»

Emili Liis Osula
Emili Liis Osula Foto: Marko Mumm/EKJL

Hõbemedal tuli Osulale ka 110 meetri tõkkejooksus. «Staadionile jõudes saime teada, et paljud tüdrukud olid end tõkkejooksust maha võtnud ja tulemas oli ainult üks jooks, mis on finaaljooks,» selgitas ta. «Läksin starti ja jooksin isikliku rekordi 14.88. Panin endale eesmärgi joosta alla 15 sekundi, mis sai kenasti täidetud.»

Poiste U18 vanuseklassis oli Mehis Meesaak 110 meetri tõkkejooksus neljas.

Meesaak sõnas, et võttis peale tõkkejooksu osa ka kaugus- ja kolmikhüppest. «Võistlesin esimest aastat U-18 vanuseklassis ja tulemused olid nagu olid,» ütles ta.

Esimesel päeval katkestas Meesaak kaugushüppe jalavigastuse tõttu. Teisel päeval hüppas kolmikut ja jooksis tõkkeid. «Tõkete eeljooksuga võisin ajaga 15.06 sekundit rahule jääda, sest jõudsin A-finaali. Finaalis aga ei jõudnud ma esimesele tõkkele lähedale, mistõttu jäin neljandaks,» lausus ta.

U20 vanuseklassis sai kõrgushüppes hõbeda Markus Anvelt, nagu ka U23 vanuseklassis Erko-Hendrik Mõttus. Samas vanuseklassis tuli Türilt pärit Johannes Laur hõbedale 5000 meetri jooksus.

Medal läheb ajalukku

Markus Anvelt sõnas, et meistrivõistlused olid siiani tema välishooaja parim mõõduvõtt. «Kahjuks küll kulda ei tulnud, kuid esimene koht lõpetas samamoodi 2.02ga, aga ainult seetõttu, et ületas kõrguse katsete poolest paremini kui mina,» lausus ta.

Anvelt märkis veel, et Eesti meistrivõistlused on sellised võistlused, kus ta suudab ennast kokku võtta, mida näitas ka katsete stabiilsus. «Tunne oli hea, aga tean, et kui poleks kaks nädalat varem olnud vigastust, mis niitis mind tervelt nädalaks rajalt maha, siis kindlasti oleksin olnud võimeline alistama ka 2.05,» selgitas ta.

Nüüd tuleb Anvelti ütlust mööda olla terve ja näha treeningutes vaeva, sest paari nädala pärast on Lätis Ogres tulemas Baltimaade võistkondlikud meistrivõistlused, kus tuleb Eesti koondisele hea koht tuua.

Erko-Hendrik Mõttus sõnas, et tema võistlus ei läinud plaanipäraselt. «Kui Eesti meistrivõistlustel ei suuda hüpata vähemalt uut hooaja parimat tulemust, siis ei saa kindlasti rahule jääda,» põhjendas ta. «Kui vaadata teise nurga alt, siis hõbedase medali sain ja seda ei saa keegi enam minult ära võtta. Tiitlivõistlustel ongi olulisem koht, kui tulemus – tulemused ununevad, medalid jäävad.»

21. ja 22. juulil on Rakveres samade klasside mitmevõistluse meistrivõistlused.

TULEMUSED

U14 ja U16 kergejõustiku-meistrivõistlused

Tüdrukud

U14

Kaugushüpe: 7. Diandra Leppenit KSK Alem 4.65

U16

Kõrgushüpe: 4. Nele Krebsbach KSK Alem 1.53.

Poisid

U16

100m jooks: III Andreas Kase KJK Järvala.

110m tõkkejooks: 9. Andreas Kase KJK Järvala 15,65

U18, U20 ja U23 kergejõustiku-meistrivõistlused

Noormehed

U18

110m tõkkejooks: 4. Mehis Meesaak KJK Järvala 15,27.

800m jooks: 8. Egert Suits KJK Järvala 2.09,21.

1500m jooks: 6. Egert Suits KJK Järvala 4.43,54.

Kolmikhüpe: 5. Mehis Meesaak KJK Järvala 12.54.

Kuulitõuge: I Andri Matrov Audentese SK 19.15.

U20

Kõrgushüpe: II Markus Anvelt KSK Alem 2.02.

U23

1500m jooks: 4. Johannes Laur Tartu SS Kalev 4.18,81.

5000m jooks: II Johannes Laur Tartu SS Kalev 16.57,76.

Kõrgushüpe : II Erko-Hendrik Mõttus KSK Alem 1.90.

Neiud

U18

Kolmikhüpe: 5. Karolina Õun KSK Alem 11.20.

Kaugushüpe: 8. Karolina Õun KSK Alem 5.42.

U20

100m tõkkejooks: II Emili Liis Osula Audentese SK 14,88.

Odavise: II Emili Liis Osula Audentese SK 45.05

Kuulitõuge: 5. Emili Liis Osula Audentese SK 11.00.

U23

Kaugushüpe: I Lishanna Ilves KJK Vike 5.93.

Kuulitõuge: 4. Kai-Melli Kapten KJK Järvala 11.70.

Kettaheide: 5. Kai-Melli Kapten KJK Järvala 36.20.

Allikas: Eesti kergejõustiku liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles