Rattaga rongi pääsemiseks tuleb lunastada eraldi pilet

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Rattaga rongi.
Rattaga rongi. Foto: Toomas Tatar

Alates 26. juulist muutuvad Elroni rongides jalgratastega reisimise tingimused. Senine tasuta jalgrataste transport on viinud olukorrani, kus rattad ummistavad vahekäike ja takistavad oluliselt reisijate liikumist. Suvehooajal tuleb edaspidi rattale osta rattapilet.

“Jalgrataste suur hulk rongides on üha tõsisem probleem, tihti on hõivatud kogu vahekäik. See on viinud olukorrani, kus rataste rohkus takistab rongis liikumist, mistõttu ei pääse reisijad WC-sse, teenindaja ei saa liikuda, sõitjad ei saa oma soovitud istekohale. Ühtlasi tekivad ka hilinemised, sest paljude rataste sisenemine-väljumine võtab kaua aega, seda eriti Tallinna linnas, kus on tihedalt peatusi. Lisaks eelnevale on olukord ka ohtlik, sest rongi kiirpidurduse korral ei ole rattaga keset C-ala seisval inimesel kuskilt kinni võtta. See kõik peletab juba eemale teisi kliente, kes valivad ebamugavuse pärast autosõidu,“ kirjeldas olukorda Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Kongo tõi esile, et rattapiletit on seni välditud ja suviti kestvat murekohta on esimeses järjekorras püütud lahendada teiste meetmetega, kuid praegu ei ole see kahjuks enam piisav: „Paljudes jaamades on loodud häid rattahoiuvõimalusi; elektrirongides oleme sissepääsualasid avaramaks muutnud, et lapsevankriga reisijatel oleks võimalik kasutada reisimiseks ka teisi vaguneid ning seeläbi on ka ratastele C-alas senisest enam ruumi; sõiduplaani otsingus kuvame reisijatele infot, kas rattaga sisenemine on soovitav või mitte. Kahjuks ei ole need meetmed enam piisavad olukorras, kus üleüldine rattakasutus pidevalt kasvab.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles