Järvamaa pälvis roheliste sihtkohtade võrgustikus hõbemärgise

Silja Vilbu
Copy
Green Destinations logo
Green Destinations logo Foto: Green Destinations

Järvamaa kuulub juba teist aastat Green Destinationsi nime kandvasse roheliste turismisihtkohtade võrgustikku. Senine töö on vilja kandnud ning Järvamaa on nüüdsest hõbemärgise omanik, mis tähendab, et me vastame enam kui 70% ulatuses rohesihtkohtadele seotud nõuetest.

Järvamaa arenduskeskuse turismi koostöövõrgustiku koordinaator Külli Eller rääkis, et Eestist liitusid mitmed piirkonnad EAS-i turismiarenduskeskuse eestvedamisel Green Destinations võrgustikuga juba peaaegu kaks aastat tagasi. Seda tehti, kuna keskkonnasõbralikud turismipiirkonnad lähevad maailmas aina rohkem hinda. Paljud reisisõbrad valivad oma sihtkohti juba praegu vastavalt sellele, kui keskkonnasõbraliku ja rohelise piirkonnaga tegemist on.

Eller märkis, et järvakad on sageli väga enesekriitilised ega pea Järvamaad eriliseks turismimagnetiks. Rohelise mõtteviisi osas on Järvamaal aga palju pakkuda. Meil ei ole suurt valgus- ja mürareostust, meil on üsna head lood prügimajandusega ning hästi toimiv kergliiklusteede võrgustik. Kõik see mõjub välisturistidele tänapäeva maailmas aina atraktiivsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles