Järvalased pälvisid aunimetusi

Kuido Saarpuu
Copy

Teadjad vast mäletavad, et vähemalt korra aastas võtavad sõudmishuvilised ette retke Soome, istutavad end 15-kesi kirikupaati ja annavad kätele valu- „Sulkavan Suursoudut” võistlusel tuleb ju läbida 60 kilomeetrit.

Nii ka tänavu, kusjuures omal ajal kevadpealinlaste eestvedamisel loodud MixTeami neli liiget, Andres Aasaväli, Piia Tamm, Reet Maiste ja Jana Peterson, said kirja laupäeval kirja oma kümnenda võistluse. See andis põhjanaabrite põhjanaabrite juures auatava tiitli „sõudmisnõustaja”.

Adnres Aasaväli nentis, et kümne aasta jooksul on nendega võistlusel igasuguseid asju juhtunud, paadi ja aerude katkiminemisest alates- selleaastase märksõnana nimetas ta ära tohutu kuumuse. „Vett kulus paadis ikka väga palju, kuid kohati oli ikka tunne nagu oleksid praepannil. Tuult oli vähe, kuid kuumust väga palju,” kirjeldas ta. „Ei olnud lihtne, katsu sa tunde järjest paadis istuda ja mitte ennast sirutada, kuid sõit sai tehtud. Siinkohal on kõige olulisem koostöö, mis varem või hiljem hakkab ikka logisema, kuid kui paadis on ka kogenenumaid sõudjaid, siis tehakse sõit ikkagi ära.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles