Uue koolijuhi valimisel jäi komisjon üksmeelele

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi põhikooli uus direktor Janika Gedvil leiab, et koostöös hoolekogu ja vilistlaskoguga saab kool olla tõeliseks kogukonna hingeks.
Türi põhikooli uus direktor Janika Gedvil leiab, et koostöös hoolekogu ja vilistlaskoguga saab kool olla tõeliseks kogukonna hingeks. Foto: Elmo Riig

Türi põhikool läheb peatselt algavale õppeaastale vastu uue juhiga, sest sel nädalal kogunenud komisjon valis kahe kandidaadi seast direktoriametisse Janika Gedvili.

Janika Gedvili nimi ei pruugi ehk Türi valla inimesele palju öelda. Kuid üleriigilise meedia jälgijale meenub umbes kuu aja eest seal ringlenud uudis sellest, et kaheksa aastat tagasi IRLiga liitunud ja kuus aastat Viljandi abilinnapeana töötanud Janika Gedvil liitub saabuvate valimiste eel erakonnaga Eesti 200 ning võtab kolm aastat tagasi Isamaast lahkunud Ando Kivibergi järel sisse nimekirjas teise positsiooni. Ajalehele Sakala antud usutluses ütles Gedvil, et on teadlik sellest, et oma julge käigu tõttu peab ta ametist lahkuma, kuid loodab, et kunagi avaneb tal uuesti võimalus sellel kohal töötada.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann sõnas, et koolijuhi konkursil jätsid komisjoni liikmed Gedvili poliitilise tausta kõrvale ning määravaks osutus tema varasem kogemus nii haridus- kui ka sotsiaalvaldkonnas, samuti juhtimiskompetents. Janika Gedvil on olnud õpetajaametis Vana-Võidu kutseõppekeskuses ning õppejuhataja Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis ning Viljandi Paalalinna koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles