Paia ristmiku tanklapood pakub esimesena väga erilist kiirtoitu

Järva Teataja
Copy
Foto: Alexela

Inimesed, kes peavad tervislikel põhjustel pidama gluteenivaba dieeti, saavad rõõmustada, sest Tallinna–Tartu maantee ääres asuv Paiaristi Alexela on teinud ajaloolise sammu ning võtnud esimesena Eestis vaevaks pakkuda oma menüüs gluteenivaba toidu valmistamise nõudeid järgides valminud gluteenivaba hamburgerit.

Kui terve inimene võib ringi sõites ja kõhu tühjenedes haarata omale sobiva burgeri või hot dogi igast tanklast, siis tsöliaakiat põdeval inimesel, kelle ainus ravi on gluteenivaba dieet, seda luksust siiani ei olnud.

Ühise eesmärgi nimel tegutsevate inimeste kokkusaamine aitas ellu kutsuda esimese gluteenivaba burgerit müüva tanklapoe. Eesti Tsöliaakia Selts (ETS) on tegutsenud 25 aastat selle nimel, et meie tootjad ja toitlustajad suhtuksid teadlikult gluteenivaba toiduvaliku arendamisse ning mõistaksid, et tegu on mõnele inimesele ainsa raviga nende haiguse vastu. Tänu seltsi gluteenivaba toitlustuse koolitustele on teadlike ettevõtjate ring üha laienenud ning olukord paraneb aasta-aastalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles