Kabalas valmistutakse juubelipeoks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tiit Reinberg

Nii nagu eelmisel aastal, jäi ka tänavu pidamata Järvamaa laulu- ja tantsupidu ning isegi tuleval aastal pealinnas toimuma pidanud koolinoorte laulu- ja tantsupidu lükati aasta võrra edasi. Põhjuseks ikka pandeemialaine ning sellest tulenevad piirangud. Küll aga ei ole see põhjus takistanud kahel viimasel suvel Kabalas iga-aastast laulu- ja tantsupidu korraldamast ning eelseisval nädalavahetusel oodataksegi sinna taas peokülalisi, tänavu juba viiekümne viiendat korda.

Reinika Tatter, kes tegutseb vabatahtlikuna peo korraldusmeeskonnas ning on ühtlasi peopäeval ka üks õhtujuhtidest, sõnab, et tõenäoliselt on neil vedanud just seetõttu, et Kabala peo toimumisaeg suve lõpus jääb täpselt sellesse aega, mil üks pandeemialaine on läbi saanud ning teine pole veel alanud. «Isegi tuumasõda ei peata seda pidu. Olen isiklikult valmis skafandriga kaitsma minema, peaasi et pidu toimuks,» naljatab ta. Tatter meenutab, et umbes kümne aasta eest, mil ta veel Kabala rahvamaja juhataja oli, ei kulgenud sugugi kõik õlitatult ja enamik ülesannetest, alates piletimüügist kuni vajaliku tehnika rentimiseni, oli pea ainuisikuliselt tema õlul. Nüüd on peo korraldamine aga kordades sujuvam. Tatteri sõnul on põhjuseks asjaolu, et Türi kultuurikeskuse tiiva alla kuuluval Kabala rahvamajal on kõike palju lihtsam korraldada ja enam ei tunne Kabala kandi kultuurirahvas end kõrvalejäetuna.

Kunagise Kabala kultuuritöötaja August Pärli algatatud traditsiooniline sündmus on aastast aastasse uuenenud. Et tänavu tähistab pidu väärikat aastapäeva, on ka korraldajad programmi koostades oluliselt suuremalt mõelnud. Lisaks sellele, et külalistel on võimalus osa saada mahukast kontsertprogrammist, pakutakse ka muud meelelahutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles