Järvamaa sportlane pääses nimekale võistlusele

Järva Teataja
Copy
Foto: Facebook: Türi Spordiklubide Liit

Järvamaa orienteerumisklubi JOKA sportlane Eveli Kaasiku kvalifitseerus 2022. aasta maailmamängude orienteerumisvõistlustele.

World Games, ehk maailmamängud on tuntud kui mitteolümpiaalade olümpimängud. Järgmised maailmamängud toimuvad 2022. aastal USA-s ja seal võisteldakse 36 spordialal, nagu näiteks tantsuspordis, saalihokis, squashis, sumos, bowlingus, piljardis, jõutõstmises jne. Mäned maailmamängudel esindatud spordialad, nagu karate, seinaronimene jt on jõudnud ka olümpiamängude programmi, ent on samas jätkuvalt ka maailmamängude kavas. Kokku osaleb sel suurvõistlusel ligikaudu viis tuhat sportlast.

Mängudele pääsemiseks tuleb sportlastel läbida tihe konkurents, mis on üsna sarnane olümpiamängudele kvalifitseerumisega. Orienteerumises pääseb maailmamängudele võistlema 40 nais- ja 40 meessportlast ning sinna pääsemiseks olid kvalifikatsioonivõistlusteks tänavuse aasta maailmameistrivõistlused. Seal saavutatud tulemuste alusel kvalifitseerusid maailmamängudele kümne riigi võistkonnad, lisaks sellele saavad osaleda korraldajamaa ja igast maailmajaost veel üks riik, seega kokku 17 riiki. MMi tulemuste alusel pääsesid maailmamängudele Rootsi, Norra, Šveitsi, Tšehhi, Soome, Venemaa, Prantsusmaa, Taani, Suurbritannia, Austria ja Poola. Eesti jäi MMi tulemuste alusel riikidest üheteistkümnendaks, ehk siis esimesena joone alla. Lisaks riikidele jagati MMi tulemuste alusel välja veel 6 individuaalset pääsu maailmamängudele. Individuaalse koha said kõik tänavused maailmameistrid ja lisaks kuni viis sportlast MMi tulemuste alusel. Ainsa eestlasena pälvis maailmamängudele nimelise koha Järvamaa orienteerumisklubi JOKA naisorienteeruja Evely Kaasiku, kes saavutas MMil lühirajal 17. koha, tavarajal 26. koha ja sprinditeates Eesti võistkonnas 11. koha.

Järvamaalt on suured eeldused maailmamängudele pääsemiseks ka Järvamaa vibulaskuritel, kelle MM toimub septembrikuus USA-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles