Riigikontrolör: riigil puudub vaktsineerimisplaan

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Vaktsineerimine Paides. Perearstid rõhutavad, et iga inimese valmidus vaktsineerida mõjutab ühiskonda üldisemalt.
Vaktsineerimine Paides. Perearstid rõhutavad, et iga inimese valmidus vaktsineerida mõjutab ühiskonda üldisemalt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikontrolör Janar Holm toob peaminister Kaja Kallasele saadetud kirjas välja, et riigil puudub ajakohane vaktsineerimisplaan, vaktsineerimisplaanides esitatud eesmärgid ei ole selged ega mõõdetavad ning vaktsineerimise korraldus on olnud jäik.

17. juunil aset leidnud valitsuskabineti nõupidamisel palus peaminister riigikontrolörilt arvamust kriisi juhtimise kohta koroonaviiruse teise laine ajal ning ettepanekuid seniste õppetundide põhjal. Kirjas toobki riigikontrolör välja oma tähelepanekud ja ettepanekud vaktsineerimise korralduse kohta.

Kirjas märgib riigikontrolör, et vaktsiini puudumine ei ole juba mitmete nädalate jooksul olnud takistuseks vaktsineeritute osakaalu suurendamisel. "Vaktsiini on, kuid seda pole ära süstitud," nendib Holm ja toob esile, et kasutamata vaktsiini hulk oli 22. juuli seisuga üle 170 000 doosi ning sellele lisanduvad kasutamata AstraZeneca vaktsiinidoosid. "Juuni igal nädalal ületas kasutamata vaktsiini hulk vähemalt 80 000 doosi (millele lisanduvad kasutamata AstraZeneca vaktsiinidoosid) ning juba maikuus ületas igal nädalal kasutamata vaktsiini hulk vähemalt 66 000 doosi, millele lisanduvad kasutamata AstraZeneca vaktsiinidoosid. Kui kevadel oli üheks eesmärgiks varu hoidmisel maandada tarneriske ja hoida teise vaktsiinidoosi varu vähemalt ühe nädala ette, siis kasutamata dooside hulk ületas juba toona märkimisväärselt järgneva nädala teise doosi vajadust," seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles