Teenindussektor peab hakkama nõudma vaktsiinitõendit

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kohvikud ootavad piirangute lõppu.
Kohvikud ootavad piirangute lõppu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles Postimehe otsesaates, et valitsuse kinnitust ootav vaktsiinitõendi kontrollimise nõue teenindussektorile on ettevõtjatele kohustuslik ning kõigi eelduste kohaselt tutvustab valitsus koroonatõendi riigisisese kasutamise reegleid nädala lõpus.

Suti sõnul said vaktsiinipassi kasutamisreeglid juunikuuks paika. "14. juunist kehtis pass kontrollitud üritustele, kus ülemist piirmäära ei olnud. Mõned ettevõtjad kasutasid seda võimalust. Näiteks võin tuua Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri avakontserdi. Pärast seda aga nakatumine Eestis langes ja piiranguid ei olnud sellises mahus vaja enam rakendada. Nüüd, kolmanda laine alguses on selge, et ainus toimiv viis viiruse kontrollimiseks on vaktsineerimine," ütles Sutt.

Neljapäeval arutab valitsus, millised on järgnevad sammud koroonatõendi kasutamiseks siseriiklikult. "Kui nakatumine kasvab, siis me peame tegema keskkonna, kus tõendi kasutamisel on võimalik jätkata tavapärast elu. Meil ei ole põhjust enam ühiskonda kinni panna, niimoodi nagu olime sunnitud seda tegema kevadel. Me kõik saame end vaktsineerida. Koroonapassi kasutamine võib osutuda tõhusaks meetmeks," ütles Sutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles