Uute koroonajuhtumite arv suurenes 70 protsendi võrra

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Viljandi lauluväljaku murukamar saab puhkust. Massiüritusi nagu varasematel aastatel sinna lähikuudel oodata ei ole.
Viljandi lauluväljaku murukamar saab puhkust. Massiüritusi nagu varasematel aastatel sinna lähikuudel oodata ei ole. Foto: Elmo Riig

Sarnaselt eelnevate nädalatega on koroonaviirusega nakatunuid noorema tööealise, sotsiaalselt aktiivse elanikkonna hulgas ning haigestumise kasv on seotud nii delta tüve kui ürituste läbiviimisega, uute juhtumite arv suurenes 70 protsendi võrra.

29. nädala jooksul lisandus 645 haigusjuhtu. Võrreldes eelmise nädalaga suurenes uute juhtude arv 72 protsendi võrra ning nakatamiskordaja R on kasvutrendis, mis on praegu üle-eestiliselt 1,4. "Nakatumise kasv on seotud nii Delta tüve domineerimisega kui ka ürituste läbiviimisega," ütles terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp. "Üritustest osavõtjad on reeglina erinevatest piirkondadest, mille tulemusel kandub haigus erinevatesse Eesti piirkondadesse," lisas ta.

Sepp rääkis, et kui kasv jätkub samas tempos, siis augusti lõpus, septembri alguses võib oodata juba ligi 2000 nakatunut päevas. "Ühtlasi on oodata haiglapatsientide kasvu, mis võib ilma lisameetmete rakendamiseta jõuda juba sügiseks taas sadadeni," ütles Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles