Jooksulegendi suurpäeval jäi järverekord ületamata

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Järva-Jaanis on juba 23 aastat olnud tavaks joosta endisaegse Eesti jooksulegendi Ants Nurmekivi auks. Sel aastal leidis jooks aset täpselt päev enne vanahärra 80. sünnipäeva ehk 24. juulil. Parimat kingitust olnuks jooksule kohale tulnud Nurmekivi sõnul raske tahta. Aga nii kiireid jalgu, mis oleks senise rajarekordi üle jooksnud, seekord ümber Järva-Jaani järve silkamas siiski polnud.

Jooksu peakorraldaja Kalvi Arusaare sõnul on Järva-Jaani järvejooksu meeste põhidistantsi ehk 5,6 kilomeetri rekord siiani Sander Jürsi nimel, kes läbis 2018. aastal selle ajaga 17:39.94. Seekord oli raja kiireim mees Aaro Tiiksaar Tigude jooksuklubist, kes läbis jooksumaa ajaga 17:41.20.

Arusaar ütles, et sellele, kes rekordi üle jookseb, on neil välja pandud karikas, kuid kahjuks jäi see tänavu välja andmata. Küll aga said jooksu vanuseklasside parimad kaela medalid ning pihku väikesed meened. Ta täpsustas, et suurte traditsioonidega jooks oli ka Järvamaa järvede jooksu sarja viies osavõistlus, kus osales seekord 88 jooksjat. Jooksumaa pikkus oli vastavalt jooksjate vanusele kas üks, kaks, kolm või neli järveringi. Mudilased silkasid võidu 150 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles