Vargamäe muuseum kutsub uut külastusradade äppi testima

Maarja Ilves
, reporter
Copy
Muuseumiöö 2018, A.H.Tammsaare muuseum Vargamäel
Muuseumiöö 2018, A.H.Tammsaare muuseum Vargamäel Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Tammsaare muuseum Vargamäel teeb ettevalmistusi uue püsiekspositsiooni rajamiseks. Selle ühe osana on loodud kolm erinevat külastusrada, mille testimisel saavad abiks olla kõik muuseumikülastajad. Testperiood kestab augusti lõpuni.

Muuseum pakub kolme erinevat külastusrada. Taevakarva sinisel rajal kulgejat saadavad noorte naisautorite verivärsked Krõõdale pühendatud ilukirjanduslikud lühijutud. Mullakarva mustal rajal kuuled koduloolisi pajatusi Tammsaare sünnikodust ning Lumekarva valgel rajal koged Vargamäed läbi kirjandusteadlase meelte. „Radade läbimiseks on vaja alla laadida äpp. Rahulikult jalutades kestab iga teekond kokku umbes 30 minutit ja see läbib pea tervet muuseumi territooriumi. Äpis saab teksti lugeda või kuulata heliklippe, mille on sisse lugenud armastatud Eesti näitlejad,“ ütleb muuseumi juhataja Reelika Räim.

A.H. Tammsaare Muuseum Vargamäel tutvustab 19. sajandi taluelu ja A.H. Tammsaare kultuuri- ja kirjanduspärandit. Muuseumis toimuvad mitmesugused sündmused: koolitunnid, noorte- ja perepäevad, teatrietendused, kinoseansid, näitused jpm. Vargamäel on tõelus ja väljamõeldis jäädavalt läbipõimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles