Koordi sai osa üle-euroopalisest loodusehituse festivalist

Urmas Glase
Copy
Loodusehituse festival Koordis Hobukooli pargis jagunes erinevateks töötubadeks, kus sai vundamenti vuukida, aga ka põhust seinu ja savikrohvimist proovida ja teha tutvust puitmaja taastamisega.
Loodusehituse festival Koordis Hobukooli pargis jagunes erinevateks töötubadeks, kus sai vundamenti vuukida, aga ka põhust seinu ja savikrohvimist proovida ja teha tutvust puitmaja taastamisega. Foto: Urmas Glase

Läinud nädala lõpul Euroopa 12 riigis ühel ja samal ajal peetud loodusehituse festival jõudis ka kolme Eestimaa nurka, teiste seas Järvamaale Koordi Hobukooli parki, mis oma kümne majaga on vaieldamatult Eesti suurima saviehitiste kontsentratsiooniga paik.

Kui teistes Euroopa riikides keskendus festival põhumajadele ja nende ehitamisele sellisteks avalikeks hooneteks nagu kogukonnakeskused, koolid ja lasteaiad, siis Eestis, kus valdkonna kandepind pole veel nii lai, koondasid korraldajad loodusehituse sirmi alla lisaks põhuhoonetele ka savikrohvimise ja teised traditsioonilised ehitusvõtted.

Equilibre MTÜ juht ja Hobukooli pargi peremees Sven Aluste viskas festivali lõpetamisel õhku küsimuse: «Kui kaua on Eestis savi ehitusmaterjalina kasutatud?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles