Lähiajal saame nii vett kui vilet

Maarja Ilves
, reporter
Copy
Vihm. Foto on illustratiivne.
Vihm. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Ida- ja kirdetuul tugevneb juba kogu Eestis ning selle põhjusekes on Ida-Poolast põhja suunas liikuv madalrõhkkond, mis avaldab survet Läänemereäärsele rõhuväljale.

Eeloleval ööl (6.-7.08) pilvisus tiheneb. Lõuna poolt alates hakkab vihma sadama ja sadu laieneb üle Eesti põhja-loode suunas, on äikeseoht. Esialgu on sajuhood pigem katkendlikud, mis tähendab, et igale poole ei pruugi veel pilved vihma poetada. Ida- ja kirdetuul tugevneb järk-järgult 5-12, rannikul puhanguti 15, hommikuks Soome lahe ääres kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 12..17°C.

7.08 päeval jõuab madalrõhkkond Läti kohale ja võtab sealt kursi edasi põhja-loode suunas. Ennelõunal on meil enamasti pilves ilm. Paljudes kohtades sajab vihma, kohati võib olla äikest. Puhub ida- ja kirdetuul 5-12, puhanguti 15, põhjarannikul kuni 20 m/s.

Pärastlõunal on oodata lõuna poolt alates selgimisi, kuid mitmel pool areneb uusi hoovihmapilvi, püsib äikeseoht. Tuul pöördub kagusse ja lõunasse ning järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on 17..22, Lõuna-Eestis võib tõusta pikemate selgimiste korral kuni 24°C-ni.

4 ööpäeva prognoos: ilmateenistus.ee/prognoos

Kehtivad hoiatused: ilmateenistus.ee/hoiatused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles